'Kurulan komisyon ile FETÖ detaylı olarak incelenecek'

Meclis Araştırma Komisyonu üyesi Uysal: - "Her türlü etkili, hukuki ve idari tedbirlerin araştırılması için yakın tarihte komisyonumuzun başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üyelerinin seçimini yaparak çalışmalara başlayacağız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2016 18:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Kurulan komisyon ile FETÖ detaylı olarak incelenecek'

TBMM'de kurulan FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırma komisyonunda yer alan AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, "Her türlü etkili, hukuki ve idari tedbirlerin araştırılması için yakın tarihte komisyonumuzun başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üyelerinin seçimini yaparak çalışmalara başlayacağız." bilgisini verdi.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimi ve bu terör örgütünün faaliyetlerinin tüm yönleriyle araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyona seçildiğini ifade etti.

Komisyonda AK Parti'den 9, CHP'den 4, MHP ve HDP'den birer milletvekilinin yer aldığını belirten Uysal, "Hain bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Savaş ortamında dahil bombalanmayan Gazi Meclis, hain terör örgütü FETÖ tarafından hedef alındı. Meclis'e yapılan bu saldırı, aynı zamanda millet iradesine karşı bir saldırıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Ne yazık ki asrın en uzun gecesine tanıklık eden milletvekillerinden biriyim." ifadesini kullanan Uysal, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi gecesi milleti meydanlara davet etmesiyle, inanç, görüş, siyasi parti farkı gözetmeksizin ülkemiz ile milletimizin istiklali ve istikbali için meydanlara inen aziz milletimiz, hainlerin uçaklarına, tanklarına, kurşunlarına 'dur' dedi. İşte bu imanın göstergesidir. Aziz milletimiz, demokrasiye, vatanına ve milli iradeye sahip çıktı. Terör örgütü milletin mukavemetine rağmen geride yüzlerce şehit ve binlerce yaralı bırakmış, devletin en önemli kurumlarının binalarına bombalarla ağır hasar vermiştir. Alınması gereken her türlü etkili, hukuki ve idari tedbirlerin araştırılması için yakın tarihte komisyonumuzun başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üyelerinin seçimini yaparak çalışmalara başlayacağız. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber