Haluk İpek: O masada bulunanların hiçbiri FETÖ'cü değil

Odatv adlı bir internet sitesi, Ak Parti Milletvekili Haluk İpek'in bir yemek görüntüsü, "AKP kulisleri bu görüntülerle çalkalanıyor" iddiasıyla manşetine taşıdı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ağustos 2016 01:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haluk İpek: O masada bulunanların hiçbiri FETÖ'cü değil

Odatv adlı bir internet sitesi, Ak Parti Milletvekili Haluk İpek'in bir yemek görüntüsü, "AKP kulisleri bu görüntülerle çalkalanıyor" iddiasıyla manşetine taşıdı.

Haberde, Haluk İpek'in yemek yerken birlikte görüldüğü kişilerin FETÖ'cü olduğu belirtilmekteydi.

Ancak haberde bahsi geçen kişilerin hepsi MÜSİAD'a üye işadamlarıydı. Ancak Odatv, Müsaid'ın işadamlarını da Yıldırım Beyazıd Üniversitesinin rekötürünü de FETÖ'cü ilan etmişti.

Odatv'nin açık bir şekilde yanlış yönlendirildiği bu haber sonrasında Haluk İpek bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama

"1.Oda Tv internet sitesinde 20.08.2016 tarihinde saat 13:27 de toplumda yanlış algı yaratmaya yönelik şahsımla ilgili sipariş olduğu anlaşılan yalan bir haber yayınlanmıştır.

2. Halka açık bir lokantada yemek yerken özel hayatı ihlal edecek şekilde çekilen resimler ''Cemaate yakın isimlerle irtibatını kesmeyen'' ibaresi kullanılarak aşağıda ayrıntılı olarak belirttiğim beyanlardan anlaşılacağı gibi şahsım ve masada bulunanlara iftira atılmış, algı oluşturma gayretkeşliği içine girilmiştir.

3. Masada bulunan işadamları Müsiad üyesi iş adamları olup aynı zamanda bir kısmı Müsiad yöneticileridir. Ayrıca masadaki iş adamlarının tamamı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Vakfı Kurucu ve halen Mütevelli üyeleridir.

4.Masada bulunanlar;

a) Koray Güngör Şanal Müsiad Üyesi, Müsiad eski Ankara Başkan Yardımcısı ayrıca ATO Başkan Yardımcısı,

b) Okan Sönmez Ankara Müsiad üyesi

c) Ahmet Baba Müsiad üyesi Ak Parti Ankara İl eski Yönetim Kurulu üyesi ve Ak Parti Keçiören Eski Belediye Başkan Yardımcısı

d) Mustafa Çalkan Müsiad üyesi ve Müsiad Rusya Temsilcisi

e) Metin Doğan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü

f) Kamil Özaydın Ak Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesidir.

5. İftira, sipariş ve uydurma bu haberle kamuoyu yanıltılarak algı oluşturulmaya çalışılmış, şahsım ve masadaki saygın insanların itibarlarına saldırılarak iş adamlarına ''Cemaate Yakın İsimler'' diyerek iftira atılmış, suç işlenmiş ve basın Yasaları ihlal edilmiştir.

6. Halen 4. Dönemimde Amasya Milletvekili olarak parlamentoda görev yapmaktayım. Uydurma haberde ''Ankara Milletvekili'' denilerek Odatv deki haberin çalakalem ve uydurma haber oluşturma aceleciliğiyle hazırlandığı bu yönüyle de gayet açıktır.

7.15 Temmuz 2016 gecesi hain Fethullahçı Terör Örgütünün darbe girişiminde yaklaşık 60-65 milletvekili ile parlamentoyu açıp bombalar atıldığı sırada darbeyi önlemek için parlamentoyu çalıştırdık ve milletimizin ferasetiyle birlikte darbeyi önledik. O anda parlamentoda bulunan şahsım ve diğer milletvekilleri ölümden kıl payı kurtulmuşlardır.

8. Odatv' nin haberinin tek bir cümlesi dahi doğru değildir. Odatv, hukuki ve cezai sorumluluklarına yol açacak basın yasalarını ihlal eden masabaşı iftira haber yapmıştır.

Yasal haklarımı kullanacağımı önemle belirtir, kamuoyunun bilgisine arz ederim.

Haluk İPEK Amasya Milletvekili"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber