Radikal:Menemen'de Erdoğan karşıtı miting

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 24 Aralık 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Menemen'de 76 yıl önce Cumhuriyet karşıtlarınca katledilen devrim şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, dün 5 bin kişinin katıldığı törenle anıldı. CHP lideri Deniz Baykal'ın törene katılmaması tartışma yarattı.

'Ulusalcı' sivil toplum örgütlerinin düzenlediği 'Laiklik ve Demokrasi Yürüyüşü'ne katılanlar dün sabah Menemen Tren İstasyonu'nda toplandı. Gaziler, Atatürkçü Düşünce Dernekleri (ADD) ve CHP örgütünün yer aldığı yürüyüş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı gösteriye dönüştü. 'Altkimlik üst kimlik yok, ne mutlu Türküm diyene', 'Çankaya laiktir laik kalacak', 'Çankaya yolu şeriata kapalı', 'AKP'nin imamı, kaça sattın vatanı' sloganları atıldı. Bu sırada CHP'lilerin yanına gelen bir kadın, "Siz buradasınız ama genel başkanınız nerede?" diye sordu. CHP'lilerse "CHP kişi partisi değil, kurumdur. Biz buradayız" karşılığını verdi.

Büyükanıt'ın mesajına coşkulu alkış

Kortej daha sonra Yıldıztepe Anıtı'na yürüdü. Buradaki törene, AKP'den katılım olmadı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın gönderdiği mesajsa coşkuyla alkışlandı. Topçu Binbaşı Tamer Akpınar, TSK adına yaptığı konuşmada şu mesajı verdi: "Kubilay olayı Cumhuriyet'e karşı örgütlü, planlı ve gerici bir ayaklanmadır. Şeriat özlemi duyanların ileri sürdükleri gibi, sadece birkaç meczubun işi değildir. Bu olaylardan gereken dersi çıkartamayanlar için tarih bir tekerrürden ibarettir. Halkının tamamına yakını MüslümanTürkiye, demokrasi içinde kalkındıkça, refah düzeyi yükseldikçe, dini siyasete alet edenlerin, din bezirganlığıyle saltanat sürdürenlerin ümitleri yok olacaktır."

Törende Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sorular üzerine Baykal için "CHP Genel Başkanı olarak buraya gelmeliydi. Kendisini parti geleneklerine uygun olarak burada karşılardık" dedi. Resmi törenin ardından ADD'nin düzenlediği mitingde, Kanaltürk Televizyonu'nun sahibi gazeteci yazar Tuncay Özkan da bir konuşma yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber