AKP'nin Köşk planı adım adım mı işliyor?

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Aralık 2006 09:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Başbakan:Cumhurbaşkanlığı için Meclis dışından da aday olunabilir

Gül: Meclis'in içinden çıkmasını çok daha doğru bulurum ama...

Daha bir ay öncesine kadar Cumhurbaşkanı'nın Meclis içinden seçileceğinin altını çizen ve hatta aksi durumun siyaset açısından ?acz? olacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan ilk kez Teketek programında TBMM dışından da Cumhurbaşkanlığı'na aday olunabileceğini vurguladı. Erdoğan'ın bu açıklamasının hemen ardından dün Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de, ?Meclisin içinden çıkmasını çok daha doğru bulurum, ama bu meclisin dışından da olmaz anlamına gelmez? görüşünü dile getirdi. AKP'nin en yetkili iki isminin parlamento dışından adaylığa ?yeşil ışık? yakması, Başbakan Erdoğan'ın varlığını açıkladığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik plana dayalı stratejik açıklamalar olarak değerlendirildi.

KURAL BELLİ...

Türkmenistan Devletbaşkanı'nın cenaze törenine katılmak için Türkmenistan'a giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Cumhurbaşkanının meclisin içinden mi dışından mı seçilmesini istediğinin sorulması üzerine şunları söyledi: ?Bu konuda ben fazla görüş ifade etmek istemiyorum. Benim açımdan kural bellidir. Türkiye demokrasisi önceki yıllara göre çok daha kuvvetlidir. Her şey şeffaftır. Biraz daha yaklaşsın o zaman kendi görüşlerimi açıklayacağım. Ben doğrusu, Meclis içinden çıkmasını çok daha doğru bulurum, ama bu Meclis'in dışından da olmaz anlamına gelmez.?

Erdoğan ?acz olur' demişti

Başbakan, Kasım ayında gazetecilere, parlamento dışından cumhurbaşkanı seçmenin siyaseti acz içinde göstereceğini belirterek, ?Bu parlamento cumhurbaşkanını kendi içinden seçecektir. Bu vasıfta parlamento içinde çok arkadaş var ? vurgulamasını yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber