İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yatılı okulda tecavüz şoku

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 06:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, öğrencilere tecavüz iddiasıyla sarsıldı. Okulun 3 öğrencisi, alt sınıflardaki erkek öğrencilere tecavüz ettikleri gerekçesiyle tutuklandı.

YATILI İlköğretim Bölge Okulu'ndaki skandal, okuldaki bir öğrencinin son sınıftaki 3 öğrencinin kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla okul yönetimine başvurmasıyla ortaya çıktı. Yönetimin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine yapılan soruşturmada, tecavüz etmekle suçlanan son sınıf öğrencileri O.E, A.B, ve B.K. gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığı, bu öğrencileri Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gönderip soruşturmalarının yapılması talimatını verdi. Tecavüz etmekle suçlanan 3 öğrencinin yapılan doktor muayenesinde ise 2'sinin tecavüze uğradığı, birine de cinsel tacizde bulunulduğu belirlendi.

BİZE DE YAPTILAR

Zanlı öğrenciler, ifadelerinde "Biz de başka öğrencilerin tecavüzüne uğradık. Akşam olduğunda kaldığımız yurtta soyunup birbirimizle yatardık. Bu durum uzun süredir böyle devam ediyordu" dedikleri öne sürüldü. Polisteki soruşturmanın ardından önceki akşam adliyeye sevk edilen öğrenciler O.E, A.B. ve B.K. tutuklandı. Soruşturma kapsamında ilk etapta, alt sınıflarda okuyan ve son sınıf öğrencilerinin tecavüzüne uğradıkları ileri sürülen 4 çocuk okuldan alınarak Tunceli Çocuk Yuvası'na yerleştirildi. Savcılık, kız öğrencilerin de kaldığı okulda, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Tunceli Valiliği, okul Müdürü Hüseyin Çetinkaya, pansiyonlardan sorumlu müdür yardımcısı Hüseyin Çadırlı ve adı açıklanmayan rehberlik öğretmenini soruşturma kapsamında açığa aldı. Valilik ayrıca, geniş kapsamlı soruşturma yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müfettiş istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber