Devlet yardımları için yeni bir özerk kurul kuruluyor

Haber Giriş : 19 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Planlama Teşkilatı, devlet yardımlarına ilişkin tasarı üzerinde kuruluşların görüşlerini tekrar alırken, taslağın bu ay içinde yeniden Başbakanlığa gönderilebileceği belirtiliyor.

Alınan bilgiye göre, Avrupa Birliğine uyum kapsamında hazırlanan taslak, geçen yıl da iki kez Başbakanlığa gönderilmişti. AB Genel Sekreterliği, taslakta bir kurulun kurulmasının öngörülmemesinin AB'nin isteği işlevsel özerklik şartının yerine gelmemesi anlamına geleceği savıyla değişiklik istemişti. Bunun üzerine, Başbakanlığa gönderilen taslak geri çekilerek, Devlet Yardımları İzleme ve Denetleme Kurulu'nun kurulması kararlaştırıldı. Taslak üzerinde yapılan bu değişikliğin ardından ortaya çıkan durum için kuruluşların görüşleri yeniden alınırken, gelen görüşlere göre taslakta revizyon yapılacak.

Taslak ile DPT bünyesinde Devlet Yardımları Genel Müdürlüğünün kurulması ve Devlet Yardımları İzleme ve Denetleme Kurulu'nun oluşturulması planlanıyor. Devlet Yardımları Genel müdürlüğü, AB kuralları çerçevesinde devlet yardım politikalarını belirleyecek ve düzenlemeler yapacak. Genel Müdürlük teşviklerin rekabeti bozup bozmadığına bakacak

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber