YİBO'daki taciz skandalı ile ilgili üç öğretmen açığa alındı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 13:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, Tunceli Akpazar Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda meydana gelen cinsel taciz olayını araştırmak üzere iki müfettişin gönderildiğini, üç öğretmenin de açığa alındığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada olayın kamuoyuna yansımasının ardından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından Teftiş Kurulu Başkanlığı'na talimat verildiği, anında görevlendirilen iki müfettişin bölgeye konuyu araştırmak üzere gönderildiği belirtildi.

Soruşturmanın selameti açısından olayın yaşandığı Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdür Vekili Hüseyin Çetinkaya, Erkek Öğrenci Pansiyonundan Sorumlu Müdür Yardımcısı Hüseyin Çadırlı ve Rehber Öğretmeni Erdal Yücel'in açığa alındığı bildirildi.

Açıklamada, bakanlığın konuyu her yönüyle araştırdığı, gerçekleştirilecek inceleme ve soruşturmanın ardından ihmali bulunan yetkililer hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı duyuruldu.

Bakanlığın ayrıca Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında ve Pansiyonlarda kalan öğrencilerin herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması için de gerekli tedbirleri aldığı dikkat çekildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

?Milli Eğitim Bakanlığı olarak Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'na yönelik son yıllarda birçok yenilik yapılmıştır. Tecrübeli öğretmenlerin buralarda görevlendirilmesi, yurtlarda görev yapan öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerinin artırılması, koğuş sisteminden karyola modeline geçilmesi, günlük ödenen yeme, içme ve barınma ücretinin 1.4 YTL'den 5.5 YTL'ye çıkarılması, binaların depreme karşı güçlendirilmesi, fiziki şartların her yönüyle iyileştirilmesi ile her türlü araç gereç ihtiyaçlarının karşılanması bu çalışmalardan yalnızca birkaç tanesidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber