Köy ilkokuluna 5 bin kitaplık kütüphane

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

VAN Öğretmenler Derneği (VÖDER) ve Çelebi Holding işbirliği ile Gendelova Köyü Mahir Kolyiğit İlköğretim Okulu'na 5 bin kitapla kütüphane kuruldu.

Van Öğretmenler Derneği Başkanı Aslan Sinir, başlattıkları kampanya çerçevesinde 100 bini aşkın kitap topladıklarını ve bunun küçük bir bölümüyle 2'nci kütüphaneyi kurduklarını söyledi. Çelebi Holding İnsan Kaynakları Direktörü Derya Yusuftekin de, okuma sayesinde insanların belli bir noktaya geldiğini ve bu sayede ekonomik güç ve artılar kazandıklarını belirtti.

Van'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gendelova Köyü'nde 350 öğrencinin öğrenim gördüğü 8 derslikli Mahir Kolyiğit İlköğretim Okulu, kütüphaneye kavuştu. VÖDER ve Çelebi Holding işbirliği ile toplanan 5 bin kitapla okul binası içindeki bir odaya kurulan kütüphane Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Çelebi Holding İnsan Kaynakları Direktörü Derya Yusuftekin, VÖDER Başkanı Aslan Sinir, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı törenle açıldı.

Törende konuşan VÖDER Başkanı Aslan Sinir, dernek olarak başlattıkları kampanya sayesinde bugüne kadar 100 bini aşkın kitap topladıklarını ve bunların küçük bir bölümü ile 2'inci kütüphanelerini kurduklarını söyledi. Sinir, ?Çocukların okumadıkları kitap kalmasın, dünyaları kitaplarla aydınlansın istiyoruz. İnsanlar okudukça değer kazanır, duygularını düşüncelerini aktarma fırsatı bulabilir. Çocuklarımızın yeni umutlara ve yeni ufuklara sahip olabilmesini sağlamak için bir adım atmaya çalıştık. Biz onların kitap okuma alışkanlığı kazanmaları, bu kitaplar sayesinde Türkçe'yi daha iyi ve doğru bir şekilde kullanmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz? diye konuştu.

?OKUMAK GÜÇ KAZANDIRIR?

Çelebi Holding İnsan Kaynakları Direktörü Derya Yusuftekin de, öğrencilere böyle bir imkanı sunabildikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Yusuftekin, ?İnsanlar ancak okuyayarak bir yerlere gelebiliyor. Bizler de çok okuyup belli bir yere geldik. Bu bize belli bir ekonomik güç ve artılar kazandırdı. Bu ülkenin eğitimli çocuklara büyük ihtiyacı var? dedi. Açılışın ardından VÖDER Başkanı Aslan Sinir, Çelebi Holding İnsan Kaynakları Direktörü Derya Yusuftekin'e plaket verdi. Bu arada, Çelebi Holding tarafından gönderilen kırtasiye malzemeleri ve okul çantaları da öğrencilere dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber