Hastanedeki kaçaklara öğretmen ilgisi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE'ye kaçak yollardan girmeye çalışırken, Gürbülak Sınır Kapısı yakınlarında soğukta donduğu için kangren olan ayak parmakları kesilen 4 yabancı kaçağa, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Felsefe Öğretmeni Onur Yücesoy kol kanat gerdi. Kimseleri bulunmayan kaçaklara el uzatmanın, güleryüz göstermenin kendisini mutlu ettiğini belirten Onur Yücesoy, "Belki biz de aynı durumda olsaydık, onlar da bize yardım ederdi. Bu nedenle, mültecileri hastanede bir dakika bile yanlız bırakmak istemiyorum" dedi.

Türkiye- İran sınırında aralık ayı başlarında Pakistanlı Muhammet Sagiri (27), Ahmet Ali (27), Levser Mahmut (28) ve Bangladeşli Muhammet Cihangir Hüseyin'in (26), 6 gün süren yaya yolculuk sırasında ayakları dondu. Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan ancak ayak parmakları kangren olan kaçaklar, Erzurum'daki Numune Hastanesi Ortopedi Servisi'ne gönderildi. Numune Hastanesi Ortopedi Servisi Dokturu Ahmet Muşlu, ayaklarındaki kangren nedeniyle dört yabancı kaçağın tüm ayak parmaklarını ameliyatla aldı.

DOKTORLAR ÇOK ÖZVERİLİ

Erzurum Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nda felsefe öğretmeni olarak görev yapan Onur Yücesoy, kaçak mültecilerin durumunu öğrenince yüreğinin burkulduğunu söyledi. Öğrtemen Yücesoy, "Kaçaklara nasıl yardım edebileceğimi düşündüm ve hemen hastaneye geldim. Başhekimi Selçuk Bozhalil'den izin alıp sık sık ziyaretlerine gelmeye başladım. Hastanedeki doktorların, onlarla çok yakından ilgilendiklerini görünce rahatladım. Öğrencilerime anlattım ve onların da destek olmasını istedim. Bu kişilerle ilgilenerek onlara bazı Türkçe kelimeleri öğretmeye çalışıyorum" diye konuştu.

Çıktıkları umut yolculuğunda sakat kaldıklarını belirten Pakistanlı Muhammet Sagiri de, hastanede gördüğü yakın ilgiden ve öğretmen Onur Yücesoy'un kendilerine gösterdiği yakınlıktan mutluluk duyduklarını söyledib Pakistanlı kaçak, "Sınırı geçerken çok mutluyduk. Ancak şiddetli soğuk nedeniyle ayaklarımız dondu. Kıyafetlerimiz iyi değildi. Hava soğuktu bu yüzden çok üşüdük. Hayatımızı değiştirmesini beklediğimiz bu yolculukta ayak parmaklarımızı kaybedeceğimizi hiç tahmin edemiyorduk. Hastanede bizlere gösterilen o sıcak ilgi, acılarımızı biraz olsun unutturdu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber