Tunceli Valisinden açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 18:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Beldesi'ndeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Okulu'nda okuyan 3 erkek öğrencinin, 4 erkek öğrenciye "cinsel istismarda" bulundukları iddiasıyla ilgili olarak Tunceli Valisi bir açıklama yaptı.

Vali Mustafa Erkal'ın yaptığı yazılı açıklamada, olayın meydana gelişi ve ardından okulda alınan tedbirlerle ilgili olarak, çocuk mahkemesinin kararı doğrultusunda öğrencilerin belirlenecek okul veya yere yerleştirilmelerinin sağlanacağını bildirdi. Okuldaki olay ve genel durumun detaylı incelenerek soruşturulması için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müfettiş talebinde bulunulduğunu, müfettişlerin 26 Aralık tarihinde kente geleceklerini belirten Vali Erkal, "Adı geçen YİBO'da da 2006 yılı itibarıyla koğuş sisteminden oda sistemine geçilmiştir. Aynı köyden öğrencilerin aynı odalarda kalmaları, sanık öğrencilerin de aynı köyden olmaları, ayrıca incelenmesi gereken bir durumdur" dedi.

DTP Tunceli İl Başkanı Hıdır Aytaç ise, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "YİBO'ların birer asimilasyon yuvası olduğunu" ileri sürerek, bu tür okullarda eskiden beri benzer olayların yaşandığını ileri sürdü ve yapılması gerekenin ise bu tip eğitim kurumlarından vazgeçilerek her öğrencinin kendi sıcak yuvasına yakın okullarda okutulması olduğunu söyledi. Aytaç, konuyla ilgili ayrıntılı açıklamanın, Eğitim Sen tarafından daha sonra yapılacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber