CHP Grup Başkanvekili: Türkiye'yi kötü günler bekliyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hükümetin 15 Temmuz sonrası dış politikasına ilişkin olarak, "AİHM denetiminden, Avrupa kriterleriyle karşılaştırılmaktan, bir an önce NATO'dan ve AB'den kurtulmak istiyorlar. Çin'le, Rusya'yla İran'la ittifak halinde olan yeni ve kendileri açısından kolay bir dengenin parçası olmak istiyorlar. Türkiye'yi kötü günler bekliyor" yorumunda bulundu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Ağustos 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP Grup Başkanvekili: Türkiye'yi kötü günler bekliyor

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Milliyet'e Türkiye'nin dış politikasını değerlendiren Özel, özetle şunları söyledi:

AKP'nin Batı karşıtlığının yansımasını bugün en çok Türkiye - AB ilişkilerinde görüyoruz. Bugüne kadar Avrupa'nın değerlerine uzaklığı bütün dünyaca bilinen AKP, elinden gelse Türkiye'nin Avrupa kurumlarıyla olan tüm bağlarını bir çırpıda keser. Ancak şimdilik bunu yapamıyor çünkü ekonomik mecburiyetler var ve bu hoşnutsuzluğunu tehditlerle ve yüksek perdeden konuşarak gösterebiliyor.

Çin'le uzun menzilli füze anlaşması, daha sonra iptal edilse de; Rus uçağının düşürülmesi gibi gelişmeler Avro-Atlantik camiasında Türkiye kaynaklı huzursuzlukları artırdı. AKP'nin NATO ve Rusya'yı karşı karşıya getirmeye çalıştığına ilişkin şüpheler her geçen gün artıyor ve bu durum Batı dünyasında Türkiye'ye olan güveni sarsıyor.

Türkiye'nin Rusya, Çin ve İran'la iyi ilişkiler kurması ülkemizin ve bölgemizin huzur, barış ve istikrarı için yaşamsal önemde ancak, bu ülkelerle Batı'ya mesaj vermek, AB ve ABD'yi köşeye sıkıştırmak gibi düşüncelerle ilişki kurmak Türkiye'ye ciddi zararlar verir.

Son 14 yılda AKP iktidarı tarafından, dış politikamızın ana unsurlarını tamamen tahrip edildi. AKP'den önce, tarafsızlığı ve arabuluculuğuyla bölgesindeki sorunların çözümünde aranan bir aktör olan Türkiye şimdi komşumuz Suriye'nin yangın yerine dönmesinin asıl sorumlularından birisi olarak nitelendiriliyor.

AİHM denetiminden, Avrupa kriterleriyle karşılaştırılmaktan, bir an önce NATO'dan ve AB'den kurtulmak istiyorlar. Çin'le, Rusya'yla İran'la ittifak halinde olan yeni ve kendileri açısından kolay bir dengenin parçası olmak istiyorlar.

Aslında, NATO'dan ABD'den Avrupa'dan kopup, zaten kendisinde fikren mevcut olan Ortadoğu ülkesi haline getiriyor Türkiye'yi. Bu, dünyadaki dengeleri altüst edecek bir şey. ABD, buna izin vermiyor. Türkiye'yi kötü günler bekliyor. 'Dünyada sözü geçen Türkiye' yerine 'bir Ortadoğu ülkesi Türkiye'ye AKP'nin bütün kadroları ve tabanı fit olmuş durumda.

Hakkari ve Şırnak ilçe yapılacak

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçim bölgesi Manisa'da yaptığı açıklamada, Hükümetin kanun hükmünde kararname ile daha önce dört partinin ortak kararı ile il olarak kalmalarına karar verilen Hakkari ve Şırnak'ı ilçe yapma hazırlığında olduğunu öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber