'Başkan Yardımcısı' Sekreter, Bolu'ya gitmeden üçüncü maaşını da aldı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'te AKP'li Mehmet Güner'in sekreterliğini yapan Yurdanur Aybar'ın, Bolu'da belediye başkan yardımcılığını bırakmadığı tespit edildi

AKP Bolu Milletvekili Mehmet Güner'in sekreteri Yurdanur Aybar'ın Bolu Belediye Başkan Yardımcılığı görevini bıraktığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. ?Ben sıradan bir sekreter değilim? diyerek atanmasına gösterilen tepkiye karşılık veren Yurdanur Aybar, 15 Aralık'ta 3. maaşını aldı. TBMM'de sekreterlik yaparak başkan yardımcılığı görevine yerine getiren Aybar'a, Bolu Belediyesi ayrıca her ay 200 YTL yemek parası veriyor.

YEMEK PARASI

TBMM'de Bolu Milletvekili Mehmet Güner'in sekreterliğini yapan Yurdanur Aybar'ın, belediye başkan yardımcılığına devam ettiği öğrenildi. Eylül ayında Bolu Belediyesi'ne 4. başkan yardımcısı olarak atanan Aybar, 15 Aralık'ta 3. maaşını çekti. Bolu Belediyesi'nen muhasebe kayıtlarına göre Aybar'a 1.373 YTL maaş ödemesi yapıldı. Ayrıca 200 YTL yemek parası olmak üzere toplam 1.573 YTL para verildi.

Aybar, Eylül ayında Bolu Belediye Başkan yardımcılığına atandı. Atama işleminden bir gün sonra ise ?görevlendirme? yazısı çıkartılarak Meclis'e gönderildi. Tüm bu işlemlerin altında AKP'li Mehmet Güner'in yakın arkadaşı olan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın imzası yer alıyor.

CHP:SKANDAL

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Tanju Özcan, AKP'li vekilin sekreterinin başkan yardımcısı olarak görev yapmasının skandal olduğunu söyledi. Özcan şöyle dedi: ?Atama tam bir skandaldır. Daha vahim olanı bir süre sonra görevlendirme ile Meclise gönderildi. Ankara'da sekreter olan Aybar, Bolu Belediyesi'nden maaş almaya devam ediyor. AKP'nin sağduyu sahibi yöneticileri bu skandalı bitirmeli.?

İLGİNÇ SAVUNMA

AKP'li Güner, sekreterinin belediye başkan yardımcılığı görevinin sürdüğünü kabul etti. VATAN'a konuşan Güner, şunları söyledi: ?Basının her yazdığına inanmayın. Sekreterim Meclis'te görevini sürdürüyor. Diğer sekreter ve danışmanlar gibi 657'ye tabii. Yurdanur Hanım, diğer danışman ve sekreterler nasıl çalışıyorsa o da öyle çalışıyor. Bolu'daki görevi sürüyor, ancak görevlendirme yazısı alarak TBMM'ye geldi. Başka bir şey söylemek istemiyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber