İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Çelik: Soruşturma çok hafif kalır. Yatılı okuduğum için özel ilgi gösteriyorum

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 07:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tunceli'de yatılı okuldaki tecavüz rezaletini değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Çelik, "Doğruysa soruşturma hafif kalır. Yatılı okuduğum için özel ilgi gösteriyorum" dedi.

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tunceli'deki tecavüz olayını 'vahim' olarak değerlendirdi. Çelik, TBMM'de gazetecilerin sorusunu yanıtlarken, şunları söyledi: "Eğer bu olay doğruysa inceleme, soruşturma hafif kalır. Seferberlik ilan etmemiz gerekir. Vahim bir durum. Ben de yatılı okul mezunu olduğum için yatılı okullara özel ilgi gösteriyorum. Eğer böyle bir şey varsa, bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu konuda gereken ne varsa yapılacaktır."

MÜFETTİŞLER GİTTİ Bakanlıktan dün yapılan yazılı açıklamada da, olayın kamuoyuna yansımasının ardından Çelik tarafından Teftiş Kurulu Başkanlığı'na talimat verildiği, anında görevlendirilen iki müfettişin bölgeye konuyu araştırmak üzere gönderildiği belirtildi. Soruşturmanın selameti açısından olayın yaşandığı YİBO Müdür Vekili Hüseyin Çetinkaya, Erkek Pansiyonundan Sorumlu Müdür Yardımcısı Hüseyin Çadırlı ve Öğretmen Erdal Yücel'in açığa alındığı duyuruldu.

İHBARLAR DİKKATE ALINMAMIŞ Tunceli'deki okulda yaşanan skandalda suçlanan ilköğretim 8. sınıf öğrencileri ile tecavüz edilen öğrencilerin aynı köyden ve akraba oldukları belirlendi. Mazgirt'e bağlı Kızılkale köyünden, YİBO'ya gelen ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinden 3'ü, önceki hafta köylerine gittiklerinde, "Tecavüze uğradık" diyerek bir daha okula gitmek istemediklerini söyledi. Tetkiklerde 2'sinin tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Vali Mustafa Erkal "Duyumlarımız, velilerin bu tür iddiaları okul yönetimine daha önce bildirdikleri, ancak okul yönetiminin kayıtsız kaldığı yolunda" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber