Nabız yoklamışlar!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kolon Operasyonu'nda yakalanan ve 4 gün süren gözaltından sonra dün mahkemeye sevkedilen sanıklar ifadelerinde 'tele kulak kurbanı olduklarını, dinlenen konuşmaların birbirlerinin nabzını tutmak için yapıldığını' söylediler.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in şikayeti üzerine 3 ay önce teknik takibe alınan sanıkların, ihalelere nasıl fesat karıştırdıkları, kimlere tehdit ve şantaj yaptıkları telefon konuşmalarından tek tek tespit edildi.

Yeni Şafak, Kolon operasyonunda dün akşam tutuklanan 17 kişinin sorgu hakimine verdikleri ifadeleri ele geçirdi.

'FAKİR KIZ ÇOCUĞUNA 3 BİN YTL VERDİM'

Tutanaklara göre, tutuklu sanıklardan bazıları sorgu hakimine özetle şunları söyledi:

Selahattin Çalpan: Ben sadece Başbakanlığın toplu konutunu yapmaktayım. Ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi'nin kampüsündeki binlarını yapmaktayım. Bunun dışında herhangi bir ihaleye katılmadım.

Bahri Demiröz: Tespit edilen telefon konuşmaları, yaptığımız görüşmeleri birbirimizin nabzını tutmak amacıyla yapılmıştır. Ömer Ensari'ye verdiğim para resmidir. 3000 YTL ise fakir olan bir kız çocuğuna yardım amacıyla gönderilmiştir.

Emin Çalpan: Yaptığım telefon konuşmaları oğlum ve kardeşim ile olmuştur. Zaman zaman sert ifadeler kullanmış olabilirim. Sadece Kırıkkale Cezaevi inşaatı ile ilgili ihaleyi aldım. Bunu da yüzde 40 tenzilatla aldım. Mağdur durumdayım.

'Tele-kulak' yanlış söylüyor hakim bey'

Kolon Operasyonu kapsamında tutuklanan 17 sanıktan çoğu, teknik takiple dinlenen telefon konuşmalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bazılarının ifadeleri şöyle:

Alaattin Keskin: İhalelere girdiğim doğrudur. Kesinlikle kimseye rüşvet vermedim. İstanbul'da çalışırım. Ankara'da almış olduğum bir ihale nedeniyle gözaltına alındım.

Harun Aykul: Sadece Tepecik Hastanesi'nin alt taşeronluğunu yapmaktayım. Adı geçen hiçbir ihaleye katılmadım. Hiçbir örgütle ilgim yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum.

'SADECE BABAMLA KONUŞTUM'

Sefer Dağ: Katıldığım ihaleler, işi almak amacıyla teklif kullandım. Telefon görüşmeleri de iddiamı desteklemektedir. Katıldığım ihaleler açık şekilde yapılmıştır. Yapılacak incelemede suçsuz olduğum ortaya çıkacaktır.

Baran Yeşil: Telefon görüşmesinde isimleri belirtilen şahısların bana kimleri çağrıştırdığını belirtmiştim. Ben kesinlikle telefon görüşmelerini kabul etmiyorum.

Muğdat Çalpan: Telefon görüşmeleri sadece babam ile yapılmış olan konuşmalardır.

Suat Çelik: Firmamın yaptığı ihale şu an yoktur. İkinci telefon görüşmem olmamıştır, birincisi ise ihaleye katılmadığım ile ilgilidir. Mağdurum.

Selçuk Vural: Ben işçiyim. Telefon görüşmelerim ise patronum olan Yaşar Topal ile olmuştur.

Kemal Kılıç: Yetkililer hangi ihalede görevlendirileceğimizi belirler, biz de buna göre ihalenin hazırlıklarını yaparız.Telefon konuşmaları teknik bilgi almak amacıyla yapılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber