Öğrenciler arasında taciz oranı yüzde 92'lere çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 10:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk,"Sendikamızın yaptığı anket, öğrenciler arasında sözlü, fiziksel ve cinsel taciz oranının yüzde 92'lere kadar çıktığını ortaya koymuştur" dedi.

Koncuk, Tunceli'deki bir yatılı ilköğretim bölge okulundaki tecavüz iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, yatılı ve pansiyonlu ilköğretim okullarının "yıllardır ihmal edildiğini ve burada okuyan öğrencilere üvey evlat muamelesi yapıldığını" ileri sürdü.

Sendikalarınca Türkiye'nin çeşitli illerinden bin 336 ilköğretim öğrencisinin katılımıyla yapılan "şiddet ve taciz" anketi hakkında bilgi veren Koncuk, "öğrenciler arasında sözlü, fiziksel ve cinsel taciz oranının yüzde 92'lere kadar çıktığını" ifade etti.

Öğrencilere kurumsal olanı temsil edenlerce yapılan taciz oranının ise yüzde 8 olduğunu kaydeden Koncuk, "Öğrenciler arasında sözlü tacize maruz kaldığını ifade edenlerin oranı yüzde 47, fiziksel tacize maruz kalanların oranı yüzde 26, cinsel tacize uğradıklarını belirtenlerin oranı ise yüzde 27'dir. Erkeklerin kızlara yönelik davranışlarını temel alan cinsel taciz yüzde 53, hem kızlara hem erkeklere yönelik cinsellik içerikli davranışları temel alan cinsel taciz yüzde 34, kızların erkeklere yönelik davranışlarını temel alan cinsel taciz ise yüzde 13'tür" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber