PTT, kart çıkartan herkesin 10 milyar liralık havalesini ücretsiz gönderiyor

Haber Giriş : 19 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü(PTT)'nün başlattığı kart uygulaması yoğun ilgi gördü.

Bu kartla PTT şubelerinden 10 milyar liraya kadar yapılan havaleler, şubeler arası kurulan otomasyon ağı sayesinde istenilen il ve ilçeye ücretsiz gönderiliyor. 10 milyar liranın üstündeki tutarlarda ise 300 bin lira ücret alınıyor. Havale işlemleri için şimdiden 33 bin 886 kişi kart alarak aktif kullanıma geçti. PTT ayrıca elektrik, su, telefon ve ev kirasını otomatik ödeme talimatıyla yatırma imkanı sunuyor.

PTT İzmir Başmüdürü Ümran Başar, havale yapabilmek için PTT şubelerinden temin edilebilen isme özel bir kartın yeterli olduğunu söyledi. İki fotoğraf, kimlik ve vergi numarası ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle giden her vatandaşın bu karttan temin edebileceğini ifade eden Başar, kart genel müdürlükten onaylanıp gelinceye kadar geçici bir numara verdiklerini, işlemlerin bu süre içinde geçici numarayla yapılabildiğini kaydetti. 18 yaşını dolduran herkesin bu karttan istifade edebildiğini söyleyen Başar, verilecek numara sayesinde ücretsiz para gönderme imkanından herkesin yararlanabileceğini anlattı. Kart sisteminden esnaf, öğrenci ve askerlerin daha çok yararlandığını anlatan Başar, sistemin daha da geliştirilebileceğini kaydetti.

Uygulamanın bununla sınırlı kalmadığına dikkat çeken Başar, ayrıca otomatik ödeme talimatıyla elektrik, su, telefon ve ev kirasının da istenilen günlerde yatırıldığını aktardı. Diğer bankaların aksine, yapılan işlemlerden herhangi bir faiz alınmadığına dikkat çeken Başar, şu an için il genelinde 10 adet online çalışan şube olduğunu ancak bu sayıyı birkaç ay içinde 25'e çıkaracaklarını söyledi. HelveticaHavale işlemleri için şimdiden 33 bin 886 kişi kart alarak aktif kullanıma geçti.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber