Tecavüzle sarsılan YİBO'ya yeni müdür ve 3 rehber öğretmen

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 16:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Beldesi'ndeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda 3 öğrencinin alt sınıftaki öğrencilere tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanması, tecavüze uğrayan 4 çocuğun da koruma altına alınmasının ardından Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okula bugün 3 rehber öğretmen ile bir şube müdürü gönderildi

26.12.2006

Milli Eğitim Bakanlığı'nın gönderdiği 2 müfettiş hava muhalefeti nedeniyle Elazığ'a uçak seferlerinin iptal edilmesi üzerine kente ulaşamadı. Görevden alınan YİBO Müdür Vekili Hüseyin Çetinkaya'nın yerine başka bir müdür görevlendirildi.

Mazgirt'in Akpazar Beldesi'ndeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda 4 gün önce bir öğrencinin şikayetiyle ortaya çıkan tecavüz skandalının şoku sürüyor. Okul yönetiminin haber vermesi üzerine Jandarma tecavüzle suçlanan 3 öğrenciyi gözaltına almış, savcılıkça muayene için hastaneye gönderilen bu 3 öğrenciden ikisine tecavüz edildiği, birine de cinsel tacizde bulunulduğu belirlenmişti. Tutuklanan 3 öğrenci ifadelerinde kendilerinin de tecavüze uğradıklarını, yatakhanede öğrencilerin soyunarak birbirleriyle yattıklarını öne söylemişti.

MÜFETTİŞLER HAVA MUHALEFETİNE TAKILDI

Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü olaydan 4 gün sonra bugün okula 3 rehber öğretmen ile 1 şube müdürü gönderdi. Rehber öğretmenlerin okulda kalarak, öğrencilere psikolojik destek sağlayacağı belirtildi. Görevinden alınan okul müdürü Hüseyin Çetinkaya'nın yerine bugün yeni bir müdür atandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın olayı araştırmak üzere gönderdiği 2 müfettiş ise Elazığ'daki hava muhalefeti nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesi sonucu kente ulaşamadı. Müfettişlerin Malatya'ya indiği, buradan da Tunceli'ye geçerek önce Vali Mustafa Erkal ile görüşecekleri ardından da Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda incelemelere başlayacakları belirtildi.

Olayın ardından tedirgin olan velilerin bir kısmının çocuklarını okuldan almak istemeleri üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri velileri ikna etmeye çalışıyor. Okula güvenlerinin kalmadığını söyleyen veliler, "Biz çocuklarımızın yatılı kalmasını istemiyoruz. Servis konulsun, çocuklarımızı taşımalı sistemle okula gelip gitsinler" dedi. Veliler, bu durumu müfettişlere de ileteceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber