Yolsuzluk yapan parayı iade ederse hapis yatmaktan kurtulacak

Haber Giriş : 20 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan "Yolsuzlukla Mücadele Yasa Tasarısı"nda, yolsuzluk sonucu elde edilen paranın faizi ve bu paranın işletilmesinden ortaya çıkan kazanç ile birlikte ödenmesi halinde, hapis cezasının kaldırılması öngörüldü.

Tasarı, yolsuzluğu ihbar edenlerin cezasını da 8'de 1'e kadar indiren hükümler içeriyor. Tasarıya eklenen geçici maddeye göre, rüşvet, irtikap, kaçakçılık, ihaleye fesat, zimmet ve yolsuzluğa ilişkin diğer suçları işleyenler, tasarının yasalaşmasından sonraki 3 ay içinde, devlete verdikleri zararı yasal faizi ve hasız elde ettikleri kazançtan elde ettikleri mali faydayı ödeme taahhüdünde bulunurlarsa, cezaları önce bir yıllığına ertelenecek. Bu kişinin cezasının ertelenebilmesi için zarara uğrattığı ilgili kurumun, hükümlünün gösterdiği ödeme planını yeterli ve kabul edilebilir bulması gerekecek.

Tasarıya göre hükümlü, elde ettiği haksız kazancı yasal faiziyle birlikte bir yıl içinde tamamen öderse, hapis cezası infaz edilmiş sayılacak ve bu nedenle bir daha cezaevine konulmayacak.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber