Büyükelçiler güçlü Türkiye'yi anlatacak

TİM, 73 ülkeden 181 büyükelçi ve bürokratı Çanakkale'de buluşturdu. Büyükelçiler, Türkiye'nin demokrasiye bağlılığını anlatacaklarını söyledi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Eylül 2016 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büyükelçiler güçlü Türkiye'yi anlatacak
İBRAHİM ACAR

TİM, 73 ülkeden 181 büyükelçi ve bürokratı Çanakkale'de buluşturdu. Büyükelçiler, Türkiye'nin demokrasiye bağlılığını anlatacaklarını söyledi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), dış ticareti canlandırmak için hayata geçirdiği en önemli tanıtım etkinliklerinden olan Büyükelçiler Buluşması, bu yıl 2-4 Eylül tarihleri arasında Çanakkale'de düzenlendi. İlki 2014'te Mardin, ikincisi geçen yıl Trabzon'da gerçekleştirilen etkinlikte 73 ülkeden 181 büyükelçi ve bürokrat ağırlandı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliğinde ağırlananlar arasında Fransa, İtalya, Hollanda, Brezilya, İsviçre, İspanya, İsrail, Kongo, Meksika ve Güney Afrika gibi ülkeler yer aldı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye ihracatının yüzde 44'ünün yapıldığı 73 ülke temsilcisine işbirliği konusunda çağrıda bulundu.

500 MİLYAR $'LIK HEDEF

Büyükekşi, "65 bin ihracatçınınortak gayretiyleTürkiye'nin 2023'te dünyaticaretinden yüzde 1.5 pay almasını,sadece ihracatın değil yatırımlarında artırılmasını hedefliyoruz. Ancakbu amaca yalnız ihracatı değil, ikiliticareti ve yatırımı artırarak ulaşabiliriz"dedi. 2023'te 500 milyar dolarihracat ve 625 milyar dolar ithalatgerçekleştirmeyi hedeflediklerinibelirten Büyükekşi, "Büyüklerimiz'plansız hedef, dilekten ibarettir'demiş. Bu söylemden hareketle sizlerleilişkimizi daha da güçlendirmeyiarzu ediyoruz" dedi.

BİRLİK MESAJINIZIÜLKEMİZE GÖTÜRECEĞİZ

KongoBüyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, "Türkiye'nin birlik mesajını ülkelerimize götüreceğiz" dedi. Meksika Büyükelçisi Martha Barcena Coqui ise, "Ülkelerarası ekonomilerimiz bu şekilde büyüyecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber