İzmir'de cezaevi müdürü ve 81 İKM serbest bırakıldı

İzmir'de adliyeye sevk edilen bir cezaevi müdürü ve 81 infaz koruma memuru serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2016 10:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İzmir'de cezaevi müdürü ve 81 İKM serbest bırakıldı

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen bir cezaevi müdürü ile 81 infaz koruma memuru adli kontrol şartıyla salıverildi.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, açığa alınan İzmir Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Halis O. ve 81 infaz koruma memurunun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, savcılık sevk evrakı üzerinden "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Yurt dışına çıkış yasağı getirilen zanlılar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında İzmir'de farklı tarihlerdeki operasyonlarda, aralarında cezaevi müdür ve katipleri ile infaz koruma memurlarının da bulunduğu 146 kişi gözaltına alınmıştı. Tutuklanan 20 infaz koruma memurundan Ömer Ç, cezaevinde ölü bulunmuştu.

Darbe girişiminin ardından haklarında işlem yapılan ve tutuklanan zanlılarla ilgili bazı infaz koruma memurlarının, "işlemleri sekteye uğratmak ve yavaşlatmak, suçluları kaçırmak" eğiliminde oldukları ve yardım ettikleri belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber