MHP'den hükümete KHK desteği

MHP'li Akçay, OHAL uygulamalarının sadece FETÖ'yle sınırlı kalmaması, PKK'nın da hedef alınmasını istedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Eylül 2016 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'den hükümete KHK desteği

BAHAR ATAKAN

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, terörle ilişiği tespit edilen belediye başkanları yerine İçişleri Bakanı'nca görevlendirme yapılmasına ilişkin KHK düzenlemesine, "karşı olmadıklarını" belitti.

OHAL uygulamalarının sadece FETÖ'ye yönelik olarak kalmaması gerektiğini, terörle mücadele kapsamında PKK'ya yönelik de faaliyetler yapılması gerektiğini söyleyen Akçay, özetle şunları kaydetti:

OLAĞAN ŞARTLARA BİR AN ÖNCE GEÇMELİYİZ: Olağanüstü halin çok da fazla uzamaması gerekir. Normal, olağan şartlara bir an önce geçmeliyiz. Bu da kurumları ve kuralları, doğru ve sağlıklı işleterek sağlanabilir. MHP olarak olağan döneme geçebilmemiz için kesinlikle bütün darbeci ve terör unsurlarının öncelikle kamu hayatından ve toplum hayatından temizlenmesi lazım. Adı üstünde; terör örgütü. Devlet elinde bu. Kendi bünyesine bir şekilde örümceklenmiş insanları tasfiye edecek. Ayrıca, bu yeterli de değil. Toplumun tüm kesimlerinden bütün terör unsurlarının ayıklanması lazım.

PKK TERÖRÜ NEDEN ÖNLENMİYOR: Soruyoruz: 30 yıldır bu PKK terörü neden önlenmiyor? İşte bunun için önlenmiyor. Niye? Toplumun çeşitli hayatına, kesimine, sosyal ilişkilerine nüfuz ediyor. Devletin önemli kademelerine nüfuz ediyor. Bu şartlarda terörle nasıl mücadele edeceksiniz? Bugün PKK olur, yarın MKK olur. Bugün FETÖ'dür, yarın TETÖ'dür. FETÖ'nün de PKK'nın da ayıklanması lazım.

OHAL'DE ANLAMLI, KARŞI ÇIKMIYORUZ: Bu uygulama olağanüstü hal içinde anlamlı ama olağan duruma geçtiğimizde böyle bir durum asla ve kata kabul edilemez. Sadece olağanüstü hal dönemine münhasır ve terörle mücadeleye yönelik, darbe teşebbüsüne yönelik olmak üzere yapılabilir. Bu düzenleme daha önce Meclis'te torba kanuna konulmaya çalışıldı. O zaman doğru olmadığını biz de söyledik. Bunun kalıcı düzenleme olmasına karşı çıktık. Ancak OHAL kapsamında KHK ile getirilmesine karşı çıkmıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber