Askere usulsüz kumaş ve bot alan emekli albaya 5 yıl

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 27 Aralık 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanlığı Kimyaevi'nin 1999-2001 yılları arasındaki bot, kumaş, branda alımlarındaki yolsuzluk davasında, dönemin Ankara Kalite Yönetim Başkanı Emekli Albay Feridun Cengiz Seçkin 5 yıl 10 ay hapse mahkum oldu

Milli Savunma Bakanlığı Kimyaevi'nin 1999-2001 yılları arasındaki bot, kumaş, branda alımlarındaki yolsuzluk davasında, dönemin Ankara Kalite Yönetim Başkanı Emekli Albay Feridun Cengiz Seçkin, ?irtikap? suçundan 5 yıl 10 ay hapse mahkum oldu. Mahkeme, emekli Hava Albay Ali Altıntaş'ı 2 yıl 6 ay, Levazım Yarbay Mustafa Şanver'i de 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etti. Genelkurmay Askeri Mahkemesi, bazı sanıklarla sanık avukatlarının katıldığı dünkü duruşmada kararı açıkladı. Dönemin Ankara Kalite Yönetim Başkanı olan ve dava sürecinde emekliye ayrılan Albay Feridun Cengiz Seçkin'in, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) mal satan firmalara akrabalarının seyahatleri için uçak biletleri aldırdığının anlaşılması nedeniyle ?memuriyet nüfuzunu kötüye kullanma? suçundan 6 ay 20 gün hapis cezası verildi. Seçkin'in bu cezası paraya çevrilerek ertelendi. Mahkeme, Seçkin'in bazı iş adamlarının işlerini takip etme karşılığı kardeşlerini bu firmalara ortak ettiği iddialarının sabit olduğu sonucuna vararak Seçkin'i ?irtikap? suçundan 5 yıl 10 ay hapse mahkum etti ve TSK'dan çıkarılmasına karar verdi.

TSK'DAN ÇIKARILDILAR

Seçkin, Kimyaevi'ne mal satan bazı iş adamlarının işlerini de takip ettiği gerekçesiyle, ?memuriyet nüfuzunu kötüye kullanma? suçundan 1 ay 28 gün hapis cezasına çarptırıldı. Seçkin'in bu cezası da paraya çevrilerek ertelendi.

Mahkeme, emekli Hava Albay Ali Altıntaş'ı da muayene komisyonu üyesi olduğu dönemde TSK'ya alınan 20 bin 950 çift botun su geçirme testinden geçirilmeden alımına karar verdiği gerekçesiyle ?şartnameye aykırı mal kabul etmek? suçundan 10 ay, Sümer Holding'ten alınan 50 bin metrekare yanması geciktirilmiş kumaşla ilgili analizlerin yapılmadığı gerekçesiyle aynı suçtan 2 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Altıntaş'ın TSK'dan çıkarılmasına da karar verildi. Levazım Yarbay Mustafa Şanver de bot ve kumaş alımında gerekli testlerin yapılmadığının bilinmesine rağmen, eksiklikleri gidermeyerek, ?şartnameye aykırı mal kabul etme? suçundan toplam 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi ve TSK'dan çıkarılması kararlaştırıldı. Diğer sanıklar ise beraat etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber