Muhtar 23 yıl hapis cezasına şükretti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Aralık 2006 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da, kahvenin kapısını hızla kapattığı gerekçesiyle tartıştığı akrabası 62 yaşındaki Nevzat Şaşmaz'ı tabancayla öldürüp, 49 yaşındaki Şevket Şaşmaz'ı da yaraladığı iddia edilen Yolgeçen Köyü Muhtarı 55 yaşındaki Süleyman Şaşmaz, 23 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi. Süleyman Şaşmaz, karara sevinerek mahkeme heyetine teşekkür etti.

Yolgeçen Köy meydanında 10 Ocak'ta meydana gelen ?kapı çarpma' cinayetinin Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında katil zanlısı muhtar Şaşmaz, cinayetin, başkanlığını yaptığı Altınova Sulama Birliği seçimlerinden kaynaklandığını iddia etti.

20 yıldır muhtarlık, 11 yıldır da sulama birliği başkanlığı yaptığını belirten Şaşmaz, son savunmasında, ?Beni öldürmeye kalkıştılar. Evime kaçarken korkutmak amacıyla rastgele ateş ettim. Öldürme ve yaralama kastım yoktu? dedi. 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Şaşmaz, daha önceki savunmasında ise cinayet anına şöyle anlatmıştı:

?Şevket Şaşmaz, birlik başkanlığını ele geçirmek için çalışıyordu. Kızımın düğün davetiyelerini almak için kahveyle iç içe olan muhtarlık odama gittim. Otururken kapının hızla çarpıldığını duydum. İrkilerek dışarı çıktım. ?Ne oluyor?' diye seslendim. Bunun üzerine Nevzat ve Şevket ile yanlarındaki 2 kişi, bana küfür edip üzerime saldırdı. Bana vurdular. Geri çekilerek tabancamı çekip ?Üzerime gelmeyin vururum' dedim. Üzerime gelmeye devam ettiler. Bu sırada 2 el silah sesi duydum. Kimin ateş ettiğini görmedim. Ben de kendimi korumak için hedef gözetmeksizin karşıya doğru 2 el ateş ettim. Kaçarken de yan taraftan arkaya doğru ateş etmeye devam ettim. Yaralanan kimseyi görmedim. Eve gelip olayı jandarmaya bildirdim.?

Mahkeme heyeti, katil zanlısı muhtar Şaşmaz'ı, Nevzat Şaşmaz'ı öldürmekten önce ömür boyu hapse mahkum etti. Cinayeti ağır tahrik altında işlediği ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezasını 15 yıla indirdi. Süleyman Şaşmaz, bir süre önce trafik kazasında ölen Şevket Şaşmaz'ı olay sırasında yaralamak suçundan ise 8 yıl 9 ay hapse mahkum edildi. Toplam 23 yıl 9 ay hapse mahkum edilen katil zanlısı muhtar, karara sevinerek mahkeme heyetine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber