KADEM'den 'Sezgi için adalet' çağrısı

Antalya'da esrarengiz şekilde kaybolduktan sonra Isparta'da ölü bulunan ve 7 yıl sonra tecavüz edilerek öldürüldüğü ortaya çıkan Sezgi Kırıt'ın (16) davasına Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) de müdahil oldu.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Eylül 2016 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KADEM'den 'Sezgi için adalet' çağrısı

31 Ağustos 2009'da bakkala gitmek için evden ayrılan ve 3 gün sonra Isparta'nın Gönen ilçesinde cesedi bulunan Sezgi Kırıt'ın tecavüz edilerek öldürüldüğü, Ulusal Kriminal Büro'nun raporunda 7 yıl sonra netleşince Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Aileye destek veren KADEM'in müdahil olduğu davanın ikinci duruşmasına, tutuklu yargılanan sanıklar Mehmet Mutlu Kurtlar ve annesi Emine Karpi ile Osman Küçük katıldı. Sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı 28 Ekim'e erteledi. Duruşma öncesinde Antalya Adliyesi önünde "Sezgi için adalet" pankartı açan KADEM'in yaptığı basın açıklamasına, AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanı Avukat Esra Özkuç, KADEM Antalya İl Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş ile çok sayıda kadın katıldı. KADEM'in açıklamasına, Kırıt ailesinin avukatı Sibel Önder de destek verdi.

EN AĞIR CEZA VERİLSİN

7 yıl süren mücadele sonrasında katillerin hakim karşısına çıkartıldığını belirten KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Betül Altınay Yanılmaz, "Katillerin hak ettikleri en ağır caydırıcı cezayı almasını istiyoruz" dedi.

ERDOĞAN ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber