Ders kitaplarında çocuklara 'subliminal' FETÖ mesajı

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı incelemede, birçok ders kitabında FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in ad ve soyadının baş harfleri kullanılarak, çocukların bilinçaltına subliminal mesajlar verildiğini belirledi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 11 Eylül 2016 06:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Ders kitaplarında çocuklara 'subliminal' FETÖ mesajı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) ihraç edilen yazarların 58 kitapta yazılarının yer alması üzerine kitapların imha edilmesi kararı alınmıştı. Müfredata da sızan FETÖ'nün ders kitaplarında yaptıkları dudak uçuklattı. Ders içeriklerini, soru örneklerini ve öğretmen kılavuzlarını hazırlayan FETÖ'cü yazarların, neredeyse her sınıf için kitap hazırladığı belirlendi.

FİLOZOFLARLA PROPAGANDA

MEB'in Talim Terbiye Kurulu kararıyla hazırlanan ders kitaplarına yönelik yaptığı incelemede, FETÖ'nün ders kitaplarına, çocukların bilinçaltına Fethullah Gülen'i kazıyacak biçimde 'F' ve 'G' şifrelerini içeren, 'hizmet hareketi', 'himmet' gibi örgütün jargonunu öne çıkaran subliminal (direkt fark edilmeyen bilinçaltına yönelik) mesajlar yerleştirdiği tespit edildi.

Bazı sorular ve yanıt anahtarı 'F', 'G' şifresine göre hazırlandı. Örneğin, matematikte üçgenin iç açılarının anlatıldığı ünitede, köşelere 'F' ve 'G' harflerinin verildiği belirlendi. Gülen'in konuşmalarından yapılan alıntıların altına dünyaca ünlü filozofların ve düşünürlerin imzalarının atıldığı da ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber