Siyasiler'den bayram mesajları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2016 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siyasiler'den bayram mesajları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) "Hain ve aşağılık tertiplerine, PKK ve diğer terör örgütlerinin alçak ve insanlık dışı emellerine büyük bir millet şuuruyla cevap verilmesi, engel olunması gerektiğini belirterek, "Kararlılıkla ifade etmem gerekir ki bin yıllık kardeşliğimizi kurban vermeyeceğiz. Türk vatanını kurban ettirmeyeceğiz. Türk milletinin bölünüp parçalanmasını dileyen, gözleyen, bunun için yanıp tutuşan zulüm uşaklarına ve vicdanı buz tutmuş çevrelere de asla müsaade etmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Türkiye'nin oldukça sıkıntılı, bir o kadar da ağır sorunlarla pençeleştiği bir dönemde olduğunu belirtti.

Kurbanın, bir Müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır bulunduğunun kanıt ve işareti olduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Beklentim ve niyazım odur ki kurban ibadetiyle birlikte gönüllerdeki katılıklar yumuşasın, kırgınlıklar giderilsin, insanlarımız arasındaki mesafeler bir an önce kapatılsın. Ülkemizin istikrarsız ve güvensiz bir ortama savrulduğunu, gelecek ümitlerinin gün be gün silikleştiğini sorumluluk sahibi her vatan evladı artık görmelidir. Terör örgütlerinin sırayla, hınç ve husumetle saldırdığı şu karanlık günlerde her zamankinden daha fazla milli birlik ruhuna ve dayanışma iradesine ihtiyacımız olduğunu bilmek lazımdır. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünün artçı sarsıntıları milli bünyeyi ur gibi sararken, PKK terör örgütünün kanlı ve vahşi eylemleri de Türkiye'nin önünü perdelemektedir."

Türk milletinin, tarihinin en zorlu günlerinden geçtiğini bildiren Bahçeli, mesajında "Hiç kimse yarınından emin ve umutlu değildir. Mutlaka ki bu olumsuz ve güvensiz ülke tablosu tersine çevrilmelidir. Mağduriyetler, suçsuz ve günahsız insanlarımızın hak kayıpları sosyal ve toplumsal hayatı içinden çıkılmaz hale getirmektedir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Türkiye'nin kalıcı bir bayram havasına bürünmesi konusunda herkesin sorumlu davranması, milletin barış ve huzur iklimine kavuşmasının acilen sağlanması ve sağlam esaslara bağlanması gerektiğini vurguladı.

- "Türk vatanını kurban ettirmeyeceğiz"

"Düşman mevzilerinde ittifak halinde bulunan FETÖ, PKK, IŞİD, DHKP-C, PYD/YPG gibi terör örgütlerinin belinin kırılması, tamamıyla tasfiye edilerek temizlenebilmesi ancak milli ruh ve ahlakın güçlü tepkisiyle mümkündür." değerlendirmesinde bulunan Bahçeli, kaos havarilerine fırsat vermemek, kriz elçilerine şans tanımamak gerektiğini bildirdi.

Dağılarak değil birleşerek, küserek değil kucaklaşarak, asılsız ve hayasız ihbarlarla değil herkesin hakkını koruyup gözeterek var olunacağına vurgu yapan Bahçeli, mesajında şu görüşlerini paylaştı:

"Biliyoruz ki Kurban Bayramı Allah'a manen yaklaşmanın, kalben yakınlaşmanın mübarek bir imkanı ve fırsatıdır. Bu fırsatı iyi değerlendirip Türkiye'nin istiklal ve istikbaline sürülmeye çalışılan kara lekeye hep birlikte karşı koymalı, itiraz etmeli, el ele, gönül gönüle tarihsel hak ve mirasımıza sahip çıkmalıyız. Türkiye'nin sevgi ve hoşgörüde buluşması şarttır. Türkiye'nin hürmet ve hatırlamanın bereketiyle dolup taşması elzemdir.

FETÖ'nün hain ve aşağılık tertiplerine, PKK ve diğer terör örgütlerinin alçak ve insanlık dışı emellerine büyük bir millet şuuruyla cevap verilmeli, engel olunmalıdır. Terörle mücadele edilirken, toplum ve devlet hayatına yuvalanmış teröristleri söküp atarken masum insanlarımızın itibar ve saygınlıklarına gölge düşürülmemeli, sapla saman birbirine karıştırılmamalıdır. Kararlıkla ifade etmem gerekir ki bin yıllık kardeşliğimizi kurban vermeyeceğiz. Türk vatanını kurban ettirmeyeceğiz. Türk milletinin bölünüp parçalanmasını dileyen, gözleyen, bunun için yanıp tutuşan zulüm uşaklarına ve vicdanı buz tutmuş çevrelere de asla müsaade etmeyeceğiz."

Kurban Bayramı'nda sınır ötesinde operasyon yapan, yurt içinde hainlere karşı emsalsiz mücadele azmi gösterenlere başarı dileyen ve herkesin bayramını kutlayan Bahçeli, "Nerede yaşarsa yaşasın, kökeni, mezhebi, anasının dili ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızın ve Türk-İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, yapılan ibadetlerinin Yüce Allah nezdinde kabul ve makbul olmasını yürekten temenni ediyorum." temennisinde bulundu.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Temel felsefesi, 'insana yardım' olan bu bayramdan alacağımız güç ve ilhamla, inşallah hem ülkemizde, hem İslam alemi hem de bütün dünyada daha mutlu, hak ve adaletle yönetilen, şiddetin son bulduğu bir geleceği inşa etmek mümkün olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, insanlığın barışa, merhamete, huzura en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde, Kurban Bayramı'nın manevi atmosferine girildiğini belirtti.

"Temel felsefesi, 'insana yardım' olan bu bayramdan alacağımız güç ve ilhamla, inşallah hem ülkemizde, hem İslam alemi hem de bütün dünyada daha mutlu, hak ve adaletle yönetilen, şiddetin son bulduğu bir geleceği inşa etmek mümkün olacaktır." ifadesini kullanan Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Özellikle ülkemizde, devlet ve milletin bütün unsurları, toplumun her kesimi, sosyal statü veya etnik köken farkı gözetmeksizin Kurban Bayramı'nın o eşsiz kardeşlik ve yardım iklimde buluşacak ve bu vatan toprakları üzerinde bir arada, barış ve huzur içinde yaşıyor olabilmenin kıymetini yeniden idrak etmemiz mümkün olacaktır. Olması gereken de budur. Çünkü bu millete, huzur ve mutluluk yaraşır."

Soylu, bayram süresince, gerek terör eylemleri gerekse trafik kazaları sebebiyle bayram sevincinin ve huzurun kaçmaması, güvenli, mutlu ve bayram tadında bir bayram geçirilmesi için bakanlığın bütün tedbirleri aldığını ve almaya da devam edeceğini bildirdi.

Bakan Soylu, "Başta şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve onların aileleri olmak üzere yüce milletimizin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle tebrik ediyor, bayramın bu topraklar üzerinde, şanlı bayrağımızın altında yaşayan herkes için sağlık, mutluluk ve bereket vesilesi olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.


Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yollarda olan sürücülere özel sesli bayram mesajı yayımladı.

Yıldırım, yollardaki sürücülere özel hazırlanan sesli mesajında, "Sevgili vatandaşlarım, Ben Binali Yıldırım. Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Biz 79 milyon biriz, beraberiz, birlikte Türkiye'yiz. Biliyorsunuz, yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Siz siz olun kurallara riayet edin, sağ salim bu bayramda sevdiklerinizle buluşun. Hoşçakalın, Allah yar ve yardımcımız olsun." ifadelerine yer verdi.

Yıldırım'ın mesajının bugün itibarıyla radyolarda yayınlanmaya başlayacağı belirtildi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bugünlerde tarihimizin, ecdadımızın ve aziz şehitlerimizin bizlere yüklediği mesuliyetin gereği olarak Müslüman kardeşlerimizle tam bir birlik ve kardeşlik duygusu içerisinde hareket etmeli, mazlumlara, yetimlere ve ezilenlere şefkat elini uzatmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Müezzinoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, sevginin, şefkatin, kardeşliğin, dayanışmanın arttığı, paylaşmanın daha bir anlam kazandığı Kurban Bayramı'na Türkiye'de yaşanan üzücü terör olayları nedeniyle buruk girildiğini belirtti.

Türkiye'nin ve İslam dünyasının çok zor sınavlardan geçtiğine dikkati çeken Müezzinoğlu, "Bugünlerde tarihimizin, ecdadımızın ve aziz şehitlerimizin bizlere yüklediği mesuliyetin gereği olarak Müslüman kardeşlerimizle tam bir birlik ve kardeşlik duygusu içerisinde hareket etmeli, mazlumlara, yetimlere ve ezilenlere şefkat elini uzatmalıyız. Bu vesileyle evlerinden, yurtlarından, topraklarından ayrılmak zorunda bırakılarak ülkemize sığınan mazlum kardeşlerimizi de unutmamalıyız." ifadesini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyen hain odakların şer niyetlerine dayanışma ve kardeşlik ruhu ile engel olunabileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı gün vesilesiyle topraklarımızı vatan, bayramlarımızı bayram yapan kahraman gazilerimi şükranla selamlıyor, bu cennet vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimize de Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı, en kalbi duygularla kutluyor, bayramın, aziz milletimiz başta olmak üzere, tüm İslam alemi ve hassaten dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan mazlumlar için barışa, kardeşliğe ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."


Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İnşallah bu bayram, İslam aleminde bir uyanışa, bir dirilişe vesile olur. İslam alemindeki gözyaşının sona ermesine vesile olur. Bir an evvel İslam birliğinin ve adil bir dünyanın kurulmasına vesile olur." ifadelerini kullandı.

Kamalak, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Bayramların toplumsal dayanışma, paylaşma duygularının en yoğun yaşandığı günler olduğunun ve ortak değerlere sarıldıkça aşılamayacak hiçbir engelin olmadığının altını çizen Kamalak, "15 Temmuz gecesi aziz milletimizin ortaya koyduğu birlik ve dayanışma, bunun en son ve en destansı örneklerinden biri olmuştur. Bayramlar bu manevi değerlerin güçlendirilmesi ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi için birer fırsattır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin zor ve kritik bir dönemden geçtiğini belirten Kamalak, şunları kaydetti:

"Ülke olarak, millet olarak, büyük bir ihanet kuşatmasıyla karşı karşıyayız. Her gün gelen şehit haberleri maalesef bayram sevinçlerimize hüzün düşürüyor. Askerimiz, polisimiz teröre karşı mücadelede canı pahasına büyük bir cesaret ve fedakarlık örneği sergiliyor. Bu vesileyle tüm emniyet güçlerimize muvaffakiyetler diliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

İnşallah bu bayram İslam aleminde bir uyanışa, bir dirilişe vesile olur. İslam alemindeki gözyaşının sona ermesine vesile olur. Bir an evvel İslam birliğinin ve adil bir dünyanın kurulmasına vesile olur. Dua ve temennilerimiz bunun içindir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Mutlu, huzurlu ve müreffeh bir gelecek diliyorum."


HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, "Kurban Bayramı vesilesiyle, coğrafyamızda ve dünyanın dört bir yanında barış için edilen duaların kabul olmasını diliyor ve bu özlemi duyan bütün insanlara eşit kardeşlik mesajımızı iletiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

HDP'den yapılan açıklamaya göre, Demirtaş ve Yüksekdağ, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Demirtaş ve Yüksekdağ, bayramın, barışa her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyulan, insanların özgürlük, adalet ve eşitlik özlemini daha fazla hissettiği günlerden geçerken karşılandığını belirterek, halkların ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı.

Düşmanlıkların, intikam duygularının yerini dostluk, dayanışma ve kucaklaşmanın alması temennisinde bulunan Demirtaş ve Yüksekdağ, şu görüşlerini paylaştı:

"Çocukların ve gençlerin ölmediği, kadınların şiddetin hiçbir türüne maruz kalmadığı, katliamların yaşanmadığı, kimsenin yerinden yurdundan göç etmek zorunda bırakılmadığı, ırkçı ve insanlık düşmanı anlayışlara geçit verilmediği, halklar arasına nefret tohumlarının ekilmediği bir ülke ve bölge mücadelesini başarmak için bu Kurban Bayramı'nın umutlarımızı büyütmesini arzu ediyoruz. Kurban Bayramı vesilesiyle, coğrafyamızda ve dünyanın dört bir yanında barış için edilen duaların kabul olmasını diliyor ve bu özlemi duyan bütün insanlara eşit kardeşlik mesajımızı iletiyoruz. Dileğimiz ve mücadelemiz, bayramların özü olan dayanışma ruhunun hayatın tüm alanlarına hakim kılınması içindir."


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kuruluşundan bu yana İslam dünyasıyla birlikte tüm mazlum devletlerin umudu olan cumhuriyetimizin, temeline bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yerleştirdiği demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti harcıyla sorunların üstesinden geleceğine inancım tamdır." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın en yalın haliyle yaşanması gereken bir Kurban Bayramını daha, cumhuriyetin temel problemlerinin çözümünden uzak, kan ve barut kokusunun İslam dünyası üstündeki varlığını kökleştirdiği bir ortamda kutladıklarını belirtti.

15 Temmuz darbe girişiminde ve Türkiye'nin sınırlarının ötesine taşan terörle mücadelede kaybedilen şehitlerin bayramı daha hüzünlü kıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, annelerin ve babaların evlat acısıyla kavrulan yüreklerinin yüklediği sorumluluğun büyük olduğunu belirtti.

Bayramı şehitliklerde karşılayacak, çocuklarına, eşlerine dualarıyla seslerini duyuracak insanların acısını hafifletecek, yeni acıların yaşanmasını engelleyecek çözümleri en kısa sürede bulmaları gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlayan ve 'kurunun yanında yaşın yanması' sonucunu doğurduğu tüm toplum kesimlerince dile getirilen kamu ihraçlarının yarattığı mağduriyetlere karşı insani, hukuki ahlaki sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Darbecilere ve tüm terör odaklarına karşı verilen haklı mücadelede, masumiyet karinesi ve suçun şahsiliği ilkelerine bağlı kalınması bir zorunluluk olarak önümüzde durmaktadır. Darbe girişimine katılanlar hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak yargılanmalı, işkence, kötü muamele ve tehdit gibi insan haklarına aykırı fiiller önlenmeli, tek bir kişinin dahi haksızlığa uğramaması için gerekli bütün önlemler vakit geçirmeksizin alınmalıdır."

Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bilimsel aklın yolunda kimseyi ötekileştirmeyen, liyakata dayalı yeni bir kamu istihdam politikasını benimsemiş, çağdaş eğitimin tüm gereklerini yerine getirmiş, parlamenter demokrasisini güçlendirmiş, özgürlükçü, toplumsal barışını sağlamış, hukukun üstünlüğü çerçevesinde yargı bağımsızlığını kalıcılaştırmış, gelir dağılımı eşitsizliğini çözmüş, yoksulluğu yenmiş bir ülke olarak yoluna devam etmek zorunda olduğunu aktardı.

Kılıçdaroğlu, mesajını şöyle sürdürdü:

"Kuruluşundan bu yana İslam dünyasıyla birlikte tüm mazlum devletlerin umudu olan cumhuriyetimizin temeline bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yerleştirdiği demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti harcıyla sorunların üstesinden geleceğine inancım tamdır. Bu inanç ve umutla Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için terör örgütüne karşı mücadelede verdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Acılarını bir ömür yüreklerinde taşıyacak şehit ailelerine Allah'tan sabır diliyor, bedenlerini bizler için siper etmiş gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın ve İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Kutsal topraklarda hac farizasını yerine getiren bütün vatandaşlarımıza da sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Ülkemize ve tüm İslam dünyasına Kurban Bayramı'nın mutluluk, esenlik ve barış getirmesini dilerim."


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütü PKK ve onun tüm unsurlarına karşı topyekün mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Destici, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramlarda acı trafik kazalarının yaşanmaması için yola çıkacak vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen operasyonları desteklediklerini bildiren Destici, bu operasyonlar neticesinde PKK'nın tümüyle kökünün kazınacağına inandıklarını ifade etti.

Destici, "PKK ile topyekün tüm unsurlarına karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Dağdaki teröristiyle de amiriyle de öğretmeniyle de iş adamıyla da esnafıyla da sözde sivil toplum örgütü temsilcileriyle de lojistik sağlayan belediyelerle, dış destekçileriyle ve finans kaynaklarıyla da mücadele etmemiz gerekiyor. Bu mücadeleyi yaparken özellikle bölgedeki Kürt kardeşlerimizin de yanlarında olduğumuzu, onlarla kardeş olduğumuzu vurgusunu ısrarla yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Destici, Türkiye'nin hudut güvenliğini tehdit eden DAEŞ'in ve PKK'nın uzantısı olan PYD'nin, YPG'nin de bölgeden temizlenmesi gerektiğini kaydetti.

Türk ve İslam coğrafyasında yaşayan tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik eden Destici, bayramın birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, huzura ve İslam coğrafyalarında barışa vesile olmasını diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber