Terör mağduru ailelere devlet yardımı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terör saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek, Bitlis'e yerleşen 75 aile, devletin sunduğu imkanlarla yaşamlarını sürdürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2016 11:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Terör mağduru ailelere devlet yardımı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terör saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek, Bitlis'e yerleşen 75 aile, devletin sunduğu imkanlarla yaşamlarını sürdürüyor.

Yaşadıkları kentlerden göç etmek zorunda kalarak, Bitlis merkez ve ilçelerine gelen terör mağduru 75 aileden oluşan yaklaşık 300 kişiye, devlet yardım elini uzattı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen ve Bitlis'e yerleşen terör mağduru ailelere, bugüne kadar 59 bin lira maddi destek sağlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, AA muhabire yaptığı açıklamada, son zamanlarda yoğun yaşanan terör olaylarından dolayı Bitlis'e, Hakkari, Şırnak, Mardin, Batman, Diyarbakır ve ilçelerinden ailelerin geldiğini belirtti.

Sosyal Ekonomik Destek (SED) kapsamında terör mağduru aileler maddi destek verdiklerini ifade eden Çakan, "İl ve ilçelerimizde tespit ettiğimiz terör mağduru ailelere, SED kapsamında maddi destek sağlıyoruz. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) bu ailelerimize düzenli yardım ve destek sunuluyor." dedi.

- "Ailelerin periyodik takibi için ekip oluşturduk"

Tatvan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü (SHM) Emredin Aydoğan ise terör nedeniyle değişik illerden göç ederek ilçeye yerleşen ailelere, özellikle çocuklarının mağdur olmaması için destek sunduklarını belirtti.

Bu yardımlarla aileleri yaşadıkları krizden kurtarmaya çalıştıklarını vurgulayan Aydoğan, şöyle konuştu:

"Amacımız özellikle okula giden öğrencilere yardımcı olabilmek. Kız çocuklarını okula gönderebilmek için verdiğimiz bir yardım. SHM'e vatandaşı, devletle buluşturan el olacaktır. Bu vesileyle vatandaşlarımıza aslında tespit odaklı değil de arz odaklı hizmet ediyoruz. SMH bünyesinde terör mağduru ailelere sosyo-psikolojik destek sunulması ve bu ailelerin periyodik takibi için ekip oluşturduk. Bu ekip haftalık ve aylık olarak düzenli şekilde vatandaşları ziyaret ediyor. Böylelikle sorunlar yerinde tespit edilip, çözüme kavuşturuluyor. Vatandaşlarımızı bu anlamda mağdur etmeden devletle buluşturmanın gayreti içindeyiz."

- "Dertlerini dinliyoruz"

SHM'de görevli sosyolog Ferhat Polat ise terör olaylarının yaşandığı kentlerden Bitlis'e gelen ailelerin ihtiyaçlarını tespit ettiklerini ve bu ihtiyaçları hemen giderdiklerini anlattı.

Terör olaylarına maruz kaldıkları için ailelerin psikolojik tramvayla karşı karşıya kaldıklarını belirten Polat, şöyle devam etti:

"Psiko-sosyal destek ekibimiz bu ailelerimizi hızlı şekilde tespit edip ihtiyaçlarını ve o içinde bulundukları tramvayı atlatmaları için hemen iletişime geçiyor. Aynı zamanda hane ziyareti gerçekleştiriyor. Kurum olarak devletimizin verdiği imkan ve yetkiler dahilinde kendilerine sosyal yardım ve sosyal ekonomik destek adı altında nakdi yardım yapıyoruz. Aynı zamanda periyodik aralıklarla ailenin içinde bulunduğu psikolojik travmanın ciddiyetine göre ziyaret ederek psikolojik destekler veriyoruz. Terör mağduru ailelerin dertlerini dinliyoruz. Yalnız olmadıklarını devletin bütün imkanlarıyla emirlerinde olduğunu anlatıyoruz."

- "Güvende ve mutlu olmalarını sağlıyoruz"

Terör mağduru ailelerin barınma, gıda ve ev eşyası ihtiyaçlarını SYDV'nin karşıladığını bildiren Polat, aynı zamanda bu ailelerin çocuklarının eğitim durumu için müşavirlik hizmeti sunduklarını kaydetti.

Okulların rehber öğretmeni ve müdürleriyle iletişim halinde koordineli çalışarak çocukların içinde bulunduğu travmayı atlatmaları için gerekli çalışmaları yaptıklarına işaret eden Polat, "Çocuklara yönelik sinema ve tiyatro etkinlikleri yapıyoruz. Devletimizin imkanlarıyla çocukların kendilerini güvende, mutlu ve huzurlu olmalarını sağlıyoruz." diye konuştu.

- "Okula giden çocuğuma maaş bağlandı"

Mardin'in Nusaybin ilçesinden göç ederek, Tatvan'a yerleşen terör mağduru Sevin Behlan da gerekli yardımların yapılması için SYDV'ye başvurduklarını bildirdi.

Bunun üzerine yetkililerin kendilerine maddi yardımda bulunduğunu anlatan Behlan, "Eşya ve erzak getirdiler. 5 çocuğum var. Biri okul okuyor. Diğer çocuklarım da açıktan eğitimlerini sürdürüyor. Sosyal Hizmet Merkezi'ne başvurduk. Okula giden çocuğuma maaş bağlandı. Onlardan memnunuz, Allah razı olsun. Bir sıkıntımız var mı diye bizi ziyaret ediyorlar. Her zaman yanımızdalar. Devletimizden memnunuz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber