Öğretim üyesine chat kurşununa soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SELÇUK Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. H.D.'nin, 5 yıl önce chat (internette sohbet) yaparken tanıştığı evli ve 3 çocuk annesi kadının kocasından sokak ortasında dayak yiyip, silahla vurulması iddiasıyla ilgili olarak Rektörlük soruşturma başlattı.

Rektör Prof.Dr. Süleyman Okudan, iddianın basına yansımasının ardından, olayla ilgili dosyanın Emniyet Müdürlüğü'nden kendilerine gönderildiğini ve Yrd.Doç.Dr. H.D. hakkında soruşturma açtıkları söyledi. Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinin de içinde bulunduğu 4 kişilik bir komisyon oluşturduklarını belirten Prof.Dr. Okudan, ?Komisyon gerekli belge ve dökümanları topladı. Önümüzdeki günlerde Yrd.Doç.Dr. H.D.'nin ifadesi de alınacak. Soruşturma tamamlanınca gerekeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Olayda kusuru görülürse kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayız. Hiç kimsenin çağdaş ve modern üniversitemizin adını bu tür olaylarla gündeme taşımaya hakkı yok. Kimseye bu konuda en küçük bir taviz vermeyiz? dedi.

Olayın geçmişi

KONYA Kadınhanı nüfusuna kayıtlı olan 4 çocuk babası öğretim üyesi H.D., 5 yıl önce chatten tanıştığı 3 çocuk annesi E.E. ile bir süre sanal ortamda sohbetini sürdürdü. Çift birbirlerine adres ve telefonlarını verdi. İddiaya göre Yrd.Doç.Dr. H.D., E.E.'nin Konya Selçuklu'da bulunan tuhafiye dükkanına alış-veriş bahanesiyle sık sık gidip gelmeye başladı. E.E., polise verdiği ifadesinde, ?Chat arkadaşlığının kısa süre sonra duygusal yakınlaşmaya başladığını hissettim. Bu nedenle hemen iletişimi kestim. Bana çeşitli hediyeler gönderiyordu. Durumu eşime anlattım. Dükkanın önünde eşimle karşılaştılar. Önce eşimle kavga ettiler. Ardından da eşim evdeki ruhsatlı silahı alıp kendisine ateş etti. Bacağından vurulunca kaçtı? dedi.

Silahla yaralanma olayından 4 saat sonra hastaneye gittiği öğrenilen Yrd.Doç.Dr. H.D.'nin polise verdiği ilk ifadesinde trafikte seyir halinde iken görmediği bir araçtan sıkılan silah sonucu yaralandığını bildirdi. Ancak daha sonra ifadesini değiştirerek, ?Aracımla E.E.'nin evinin bulunduğu sokağa gittim. Tam evinin önünden geçerken beni içeri çağırdı. Gitmemin doğru olmayacağını düşündüm. Bu sırada eşi evden çıkarak üzerime saldırdı ve beni darp etti. Ardından da silahını çekerek ateşledi? dediği öğrenildi. Yrd. Doç. Dr. H.D., kendisine olayı soran DHA muhabirine ise, ?Olay namus değil, alacak verecek meselesi? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber