Seyhan İlçe Milli eğitim müdürü Bakan Çelik'i dinlemedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 00:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bakan Çelik, ayıbı durduramadı

İcra daireleri, adreslerini tespit edemedikleri borçluların adreslerini, öğrenciler üzerinden tespit etmeye devam ediyor.

Sendikamıza ulaşan şikayetlerden ve elimize geçen belgelerden icra dairelerinin adreslerini tespit edemedikleri borçluların adreslerini, öğrenciler üzerinden tespit etmek için okul müdürlüklerine yazı gönderdiklerini bundan 6 ay önce tespit etmiş ve Milli Eğitim Bakanlığına gereğinin yapılması için çağrı da bulunmuştuk.

Basında geniş yer bulan ve kamuoyunun büyük tepkisine yol açan haberler sonrasında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Birileri işini yapacaksa benim öğrencilerim üzerinden yapmasın. Okul yöneticileri kimlik bilgisi verirse suç işler. Hesabını sorarım? sözleri ile olayların takipçisi olacağını açıklamıştı.

Ancak Adana 10. İcra Müdürlüğünden Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden tüm İlköğretim Okul Müdürlüklerine gönderilen yazıdan da görüldüğü üzere uygulama halen devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanı verdiği sözü tutmamıştır.

Bu uygulamalar , öğrencileri psikolojik olarak olumsuz etkilemektedir. Bu uygulama öğrencilerin kişilik haklarını hiçe saymaktır. Çocuk sözleşmesi de dikkate alınarak; bu tür uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir. Bakan Çelik, bu ayıbı artık durdurmalıdır.

Yüksel ADIBELLİ
Eğitim-İş Genel Başkanı

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber