Terör dar gelirli öğrencileri vurdu

Gaziantep'te terör örgütü PKK mensupları tarafından bir okula yönelik molotofkokteylli saldırıda, okul yönetimi tarafından dar gelirli öğrenciler için hazırlanan hediyeler kullanılamaz hale geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2016 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör dar gelirli öğrencileri vurdu

ÖZKAN BEYER

Gaziantep'te bir okulda dar gelirli öğrenciler için hazırlanan giysi ve kırtasiye malzemeleri, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda kullanılamaz hale geldi.

Şahinbey ilçesine bağlı Cengiz Topel Mahallesi'nde dün Hatice Karslıgil İlkokulu binasına terör örgütü üyelerince yapılan saldırının ardından hasar oluşan okulda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerince hasar tespitine başlandı. Laboratuvar olarak kullanılan bir dersliğin önemli ölçüde kullanılamaz hale geldiği, dış yüzeyinde de hasarın oluştuğu okul binasında eğitim ve öğretim buruk başladı.

Öğrenciler, sabah saatlerinde toplandıkları okul bahçesinde saldırının yol açtığı hasarı gördü. Okul idarecilerinin terör saldırısıyla ilgili bilgilendirdiği öğrenciler, molotofkokteylinin yangına neden olduğu laboratuvar sınıfı gezdi.

Bir hayırsever tarafından eğitim ve öğretimin yılının başlaması dolayısıyla yardıma muhtaç 120 öğrenci için hazırlanan giysi ve kırtasiye malzemesinin yandığı tespit edildi. Eğitim ve öğretime okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi eksiğiyle başlayan öğrenciler, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Öğrencilerden Yusuf Can, böyle bir saldırının gerçekleşmesinin üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, "Benim kardeşim de bu okulda okuyordu. Birinci sınıfa başlayacaktı. O verilecek eşyaları kardeşimde kullanacaktı. Eşyalar yanmasaydı, şu anda o kitap ve defterleri kullanıyordu." dedi.

2'nci sınıf öğrencisi Eren Akgöz de kırtasiye malzemesi yardımında bulunulacağı için alış veriş yapmadığını belirterek, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Eğitim yuvaları hedef haline geldi

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim yuvalarının terör örgütleri tarafından zaman zaman hedef haline getirildiğini belirtti.

Terör örgütlerinin bu tür eylemlerle toplumda korku ve panik ortamı oluşturmak istediklerini ifade eden Mete, "İşin acı tarafı saldırı yapıldığı esnada, o öğrencilerimiz ve gençlerimiz için okulu, eğitim hayatına hazırlamaya çalışan okul yöneticilerimiz okul bahçesinde bulunuyordu. Hatta boya ve tamirat işleriyle ilgileniyordu. Bu anlamda üzüntümüz bir kat daha fazla." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber