Üniversitedeki 'e-posta'lar takip ediliyor iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 15:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) öğretim görevlilerine tahsis edilen elektronik postaların takip edildiği ve üniversite yönetimini eleştiren iddiaları içeren postaların silindiği öne sürüldü.

DPÜ'de görevli bir grup öğretim üyesinin iddiasına göre, 27 Aralık Çarşamba gecesi, mevcut üniversite yönetimini eleştiren ve kimin tarafından gönderildiği bilinmeyen bir elektronik posta, üniversitenin kendilerine tahsis ettiği elektronik posta kutularına gönderildi.

Bilgisayarını dün sabah erken saatlerde açan birçok öğretim üyesi tarafından okunan elektronik postanın, elektronik posta sunucusunda yarım saat boyunca yaşanan kesintinin ardından elektronik posta kutularında olmadığı belirlendi.

Bazı öğretim elemanlarının elektronik posta silinmeden önce yazıcıdan çıktısını aldıklarını savunan öğretim üyeleri, silindiği için birçok öğretim görevlisine ulaşmayan elektronik postada DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce ve yönetimi hakkında 41 maddeden oluşan iddiaları içerdiğini öne sürdüler.

Öğretim üyeleri, ?kişisel olması gereken elektronik posta kutularının üniversitenin İnformatik Daire Başkanlığı tarafından takip edildiğini ve bazı mektupların silindiğin? iddia ettiler.

Son zamanlarda gönderilen birçok elektronik postanın yerine ulaşmadığından ve kendilerine gönderilen postaların kaybolduğundan yakınan öğretim üyeleri, yapılanların suç olduğunu ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğini belirttiler.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, yaptığı açıklamada, böyle bir olay yaşandığının kendisine dün akşam bildirildiğini ve konuyu araştırdığını söyledi.

Öğretim görevlilerinin elektronik postalarının teknik bir sorun nedeniyle silinmiş olabileceğini ifade eden Önce, şöyle konuştu:

?Yaklaşan rektörlük seçimleri nedeniyle hakkımda asılsız iddiaları içeren 41 maddelik bir elektronik posta, kimliği belirlenemeyen kişilerce öğretim elemanlarına gönderiliyor. Sanırım teknik sorunlar nedeniyle belirtilen elektronik posta siliniyor. Bu olayı da bizim yaptırdığımız iddia ediliyor. Üniversite yönetimi olarak böyle bir şeyle asla ilgimiz olamaz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber