İhtisaslaştırılmış ÖYP'nin detayları Resmi Gazete'de yayımlandı

Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe eklenen düzenleme ileİhtisaslaştırılmış ÖYP'nin detayları belli oldu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Eylül 2016 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İhtisaslaştırılmış ÖYP'nin detayları Resmi Gazete'de yayımlandı

Söz konusu ek madde de ; "Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadroları için belirlenen ilave atama izinlerinin en fazla yüzde yirmi kadarı ilave atama izni, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda araştırma görevlisi kadrosunda lisansüstü eğitim yaptırılması amacıyla yükseköğretim kurumlarına tahsis edilebilir. Bu kapsamda ilan edilen araştırma görevlisi kadroları için, bu Yönetmelik uyarınca yapılacak ön değerlendirme sonucunda giriş sınavına katılmaya hak kazananlara, giriş sınavı sözlü olarak yapılır. Sözlü giriş sınavı jürisi en az bir öğretim üyesi başka bir devlet üniversitesinden olmak üzere üç öğretim üyesinden oluşur. Sözlü sınav sonucu 70 puanın altında olanlar değerlendirme aşamasına geçemezler. Bu Yönetmelik uyarınca yapılan değerlendirme sonucu başarılı olanların atamaları yürürlükteki mevzuat uyarınca yapılır." hükmü yer almıştır.

Yapılan düzenleme sonucunda;

YÖK tarafından belirlenen öncelikli alanlara, 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile tahsis edilen 5000 öğretim elemanı kadrosundan en fazla 1000 tanesi kadar araştırma görevlisi alımı yapılacaktır.

Söz konusu araştırma görevlisi sınavları yönetmelikle belirtilen yazılı sınavın aksine üniversiteler tarafından SÖZLÜ olarak yapılacaktır.

SÖZLÜ sınavda 70 puan şartı getirilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber