Cumhurbaşkanı Sezer: 2007 sıkıntılı olacak

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 30 Aralık 2006 12:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

ANKARA - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, iki seçime sahne olacak 2007 yılının sıkıntılı geçeceğini belirterek, "İnşallah kazasız belasız atlatırız" dedi. '367 vekil şartı' tartışmalarına girmeyen Sezer, ocakta istifa etmesi durumunda krizin sona ereceği yorumlarını ise "Olmaz öyle şey" diye yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Sezer dün, Ankara Valisi Kemal Önal ve beraberindeki bir heyeti bayramlaşmak için Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Heyettekiler, Sezer'in cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına ilişkin düşüncelerini öğrenmek istedi. Bu konuya girmek istemeyen Sezer'e, heyettekiler "2007'de iki seçim var, Bu seçimler hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye sordu. Bunun üzerine Sezer, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin çevresinde birçok sıkıntı var. Bir yanda Irak, diğer yanda Filistin-Lübnan... Türkiye'de ise iki tane seçim var; biri Cumhurbaşkanlığı, diğeri genel seçim. 2007, ülkemiz için sıkıntılı bir yıl olacak. İnşallah kazasız belasız atlatırız."

Heyette yer alan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde, sonucu baştan belli olacak şekilde üçte iki çoğunluğun katılımını sağlamadan oylamayı yapmak hukuka karşı yapılmış bir hiledir" sözünü hatırlatması üzerine Sezer, "Bu konuya girmek istemiyorum" dedi. Aygün'ün, "Siz Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yaptınız efendim. Sizden iyi kimse bilemez" demesi üzerine de Sezer gülümsemekle yetindi. Heyetteki bir başka kişinin, Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas'ın dünkü yazısına atıfta bulunarak, "İstifa etmeniz durumunda cumhurbaşkanlığı seçimi krizinin erken çözüleceği yönünde iddialar var" dedi. Sezer ise "Olmaz öyle şey" karşılığını vermekle yetindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber