Erken yağan kar turizmcileri heyecanlandırdı

Son yıllarda kış turizmine yönelik yapılan yatırımlarla öne çıkan ve adını dünyaya duyuran Erzurum'da erken yağan kar, turizmcileri heyecanlandırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2016 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erken yağan kar turizmcileri heyecanlandırdı

Kış turizmine yönelik yapılan yatırımlarla öne çıkan ve dünyaca ünlü Palandöken ile Konaklı kayak merkezlerine sahip olan Erzurum'da erken yağan kar, turizmcileri sevindirdi.

Kent merkezinde sabah saatlerinde etkili olan kar ile Palandöken Dağı'nın eylül ayında beyaza bürünmesi, turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Dünyanın en uzun ve dik pistleri arasında gösterilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezleriyle kış sporlarında Türkiye'nin Avrupa'daki tanınan yüzü olan Erzurum'da, hava sıcaklığının düşmesi ve eylül ayında etkili olan kar ile turizmciler, kayak sezonunun bu yıl erken açılacağına inanıyor.

Kentteki Sway Otel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Akça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsimin ilk karının erken yağdığını söyledi.

Eylül ayında karın kendilerini şaşırttığını ifade eden Akça, "Sezonun ilk karı yağdı. Eylül ayında hava sıcaklığının bu kadar düşmesi ve kar yağması bizi şaşırttı. Bu da bu yıl sezonu erken açacağımız anlamına geliyor. Gerçi hava sıcaklığı düştüğünde kar yağmasa da biz suni karlama sistemiyle sezonu açabiliyoruz. Her yıl sezonu aralık ayının ilk haftasında açıyorduk. Bu yıl erken açacak gibiyiz. Tüm hazırlıklar yapılıyor." diye konuştu.

Hava sıcaklığının düşmesinin kendileri için avantaj olduğunu belirten Akça, havanın düşük seviyede seyretmesiyle suni karlama sistemini erken yapıp sezonu daha erken açmayı düşündüklerini dile getirdi.

Akça, "Türkiye'de son 5 yıldır kayak sezonunu en erken Palandöken açıyordu. Bu yıl aralığın ilk haftasından daha erken açılacak gibi görünüyor." ifadesini kullandı.

Bu arada, etkili olan kar sebebiyle kentin yüksek kesimleri ile Palandöken Dağı'nda güzel görüntüler oluştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber