2007'de 3 seçim var

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 01 Ocak 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin önümüzdeki 7 yılını etkileyecek oylamalar, 2007 yılında yapılacak. Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi, Kasım'da genel seçim var, Aralık'ta Yargıtay Başkanı seçilecek.

Türkiye, iç politika açısından oldukça gergin bir yıla giriyor. Yarın başlayacak yeni yılın ortasında ve sonunda iki büyük seçimin bulunması, Türkiye için "kayıp yıl" yorumlarına neden oluyor.

HÜKÜMET KARŞI

Cumhurbaşkanlığı seçimi Mayıs ayında yapılacak. 16 Mayıs 2007 tarihinde yeni Cumhurbaşkanı Çankaya Köşkü'ne çıkarak görevi Ahmet Necdet Sezer'den devralacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinde henüz bir uzlaşma görünmüyor. Bu nedenle seçim sürecinin oldukça sancılı geçmesi bekleniyor. Zaten Türkiye 2006'nın sonlarından itibaren bu sancıyı hissetmeye başladı. Özellikle mali piyasalar, Cumhurbaşkanlığı seçiminin gerilimi altında bulunuyor. Dünya borsalarında yükselişler yaşanırken İMKB'nin düşüş göstermesi, yüzde 10'luk enflasyona karşın faizlerin yüzde 20'lerin üzerinde seyretmesi, bu gerilime bağlanıyor. Ancak yeni yılın başında hükümetin Cumhurbaşkanlığı konusunda tansiyonu düşürecek adımlar atması, herkesin üzerinde uzlaşabileceği bir isim açıklaması halinde ekonominin normale dönebileceği yorumları yapılıyor. Türkiye, ikinci büyük gerilimi Kasım 2007'de yapılacak genel seçimlerde yaşayacak. Muhalefet partileri "erken seçim" istese de hükümetin eğilimi, genel seçimlerin zamanında yapılması yönünde. Muhalefet- iktidar arasında "seçim zamanı"na dönük tartışmaların da 2007 yılına damgasını vurması bekleniyor.

YENİ BAŞKAN...

Türkiye, 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimin yanı sıra yargı açısından da önemli bir seçim yaşayacak. Yargıtay'ın yeni başkanı Aralık 2007 tarihinde yapılacak olan seçimle belirlenecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber