En düşük konut kredisi % 1.57

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 01 Ocak 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 ortasında aylık % 2'lere ulaşan konut kredi faizleri, yılın son aylarında hafif gevşedi. En cazip kredi imkanı Anadolubank ve Millenniumbank'ta.

Yeni yılda ev sahibi olmak isteyenlerin, banka banka dolaşmasına gerek yok. Tüm bankaların konut ve bireysel kredilerinin yanı sıra yıllık mevduat faiz oranlarına her gün TAKVİM ekonomi sayfalarından ulaşabilirsiniz. Her gün güncellenen tabloya göre, en düşük konut kredisini yüzde 1.57 ile Anadolubank veriyor. Yüzde 1.58 ile konut kredisinde en düşük faiz uygulayan diğer kurum Finansbank. Her iki banka da 60 aya kadar vadede söz konusu faiz oranlarını uygularken, 120 ay vadede Anadolubank aylık yüzde 1.65, Finansbank da yüzde 1.66 oranında faiz uyguluyor. En düşük faizi uygulayan bankalardan biri olan Millenniumbank ise 1 aydan 120 aya kadar aylık yüzde 1.64 oranında faiz uyguluyor.

DOSYA MASRAFINA DİKKAT

Mortgage Yasası'nı bekleyen bankaların bu yılın ilk yarısında faiz indirimine gitmesi beklenmiyor. Ayrıca, bankaların uyguladıkları faiz oranları kadar tüketicilerden aldıkları dosya masrafları da oldukça önemli. Bazı bankalar düşük faiz oranlarına karşın, yüksek miktarda komisyon ve vergi kesintisi yapıyor. Tüketicilerin kredi alırken bu noktaları da dikkate almaları öneriliyor. Öte yandan, en düşük bireysel kredi faizi ise aylık yüzde 1.89 ile Yapı Kredi Bankası'nda. Otomobil kredileri ise yüzde 1.74 ile 2.09 arasında değişiyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber