Yargı Teşkilatı Toplantısı, adalet çalışanlarının maaş isyanına sahne oldu

Haber Giriş : 22 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da yargının hızlandırılması ve etkinleştirilmesi amacıyla düzenlenen Yargı Teşkilatı Toplantısı, adalet çalışanlarının isyanına sahne oldu.

Toplantıda konuşan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Fehmi Ulusoy, devletin en köhne binalarının yargı tarafından kullanıldığını, yılda 6 milyon dosya altında ezildiklerini, düşük maaşlarla çalıştıklarını söyledi. Ulusoy şöyle devam etti:

?Çağdaş ülkelerde çalışan bırakın hakimleri, hizmetlilerin bile dörtte biri kadar maaş almanın hüznünü yaşıyorum. Bugüne kadar yakarışlarımız yüksek yargı başkanlarınca, cumhurbaşkanları, başbakanlar ve bakanlara iletildi. Ancak, bir arpa boyu yol alamadık. Ya biz anlatamadık, ya da onlar anlamak istemediler. Dünyanın hiçbir yerinde yargı böyle olumsuz şartlarda çalışmak zorunda bırakılmadı. İşte adalete yapılan adaletsizliktir bu.'

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga ise, yargıdaki ücretlerin artık geçim derdi olmaktan çıkıp, onur derdi olduğunu ifade etti. Kasırga, ?Bunu aşmak için bakanlık olarak yoğun çalışmalarımız var. Ancak, önümüzde ciddi engeller var' dedi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber