MEB araştırması: Öğrenciler ?cadı' olmak istiyor

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 03 Ocak 2007 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmayla, ilköğretim ve orta öğretimde okuyan öğrencilerin TV'den çok olumsuz etkilendiği belirlendi

İLKÖĞRETİM ve orta öğretimde okuyan öğrencilerin ya cadı ya da Polat Alemdar olmak istedikleri ortaya çıktı. Televizyon karşısında saatlerce vakit geçiren öğrenciler en çok dizi izliyor, müzik dinliyor. İnterneti ise oyun aracı ve sohbet için kullanıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan, ?Öğrencilerin Medya Algısı Araştırması?nda çarpıcı sonuçlar ortaya çıkarken, Türkiye'yi bekleyen tehlike de gözler önüne serildi. Ankara, Mersin, Bursa, Rize, Batman, Tokat, İstanbul, Aydın, Isparta, Aksaray ve Elazığ'da uygulanan ankete 22 ilköğretim kurumu ve 22 orta öğretim kurumundan bin 60 öğrenci katıldı. ?Televizyon izliyor musunuz?? sorusuna araştırmaya katılanlardan yüzde 91.5'i ?Evet', yüzde 8.5'i de ?Hayır' yanıtını verdi. İlköğretim çağındaki çocukların izledikleri programların dizi, müzik, eğlence ve yarışma ağırlıklı olması dikkat çekerken, eğitim, tiyatro ve belgeseller ise alt sıralarda yer aldı. Orta öğretim çağındaki çocukların izledikleri ilk üç program ise dizi, haber ve müzik oldu.

?Süpermen?ler yetişiyor!

Araştırmada çocukların Selena; yani cadı olmak istedikleri ortaya çıktı. ?İzlediğiniz film kahramanlarından biri olma fırsatı size verilseydi kim olurdunuz?? sorusuna; yüzde 39'u Selena, yüzde 32'si Polat Alemdar, yüzde 25'i Ayşegül (acemi cadı), yüzde 20'si Arka Sokaklar polis ekibi, yüzde 19'u Süpermen olmak istediği yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber