FETÖ'nün TSK'ya ilk taarruzu Şemdinli!

Umut Kitabevi'ne bombalı saldırıyla ilgili yargılanan Astsubaylar Kaya ve İldeniz'in avukatı Gülşen, "FETÖ'nün yargının kuvvetinden faydalanarak TSK'yı yıpratmasındaki ilk adım Şemdinli davasıdır" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Eylül 2016 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
FETÖ'nün TSK'ya ilk taarruzu Şemdinli!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 9 Kasım 2005'te Umut Kitapevi'ne bomba atılmasıyla ilgili davada yargılanan Astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in avukatlarından Vedat Gülşen, dosyadaki tüm kararların hukuka aykırı şekilde FETÖ isteği doğrultusunda verildiğini belirterek, davanın, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) yıpratma taarruzundaki ilk adım olduğunu söyledi.

3 ESAS NOKTAYA VURGU YAPTI

FETÖ soruşturması kapsamında HSYK tarafından açığa alınan Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın ifadesiyle gündeme gelen "Şemdinli davası"nda müvekkillerinin yeniden yargılanması için Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran Vedat Gülşen, taleplerini 3 esas noktaya oturttuklarını anlattı. Davanın, baştan sona yargı fonksiyonu kullanılarak büyük bir kumpasa işaret ettiğini belirten Gülşen, bunun sonucunda da TSK'nın yıpratılması ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a kadar varan 24 komutanın suçlanmasıyla teşekkül eden iddianameyle yargılama yapıldığını söyledi. Gülşen, yargılama makamının delil, keşif ve bilirkişi raporlarını dikkate almadığını belirtildi.

Büyükanıt'ı FETÖ'cü ekledi

Yaşar Büyükanıt'ı Şemdinli olaylarına ilişkin "çete kurmakla" suçlayan ve hakkında dosya hazırlayan dönemin Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ soruşturması kapsamında itiraflarda bulunmuştu. Sarıkaya, Şemdinli iddianamesinin içerisine Büyükanıt'ın adının FETÖ'cü hakim ve polis şefinin yardımıyla eklediğini itiraf etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber