Meclis yeni yıla yoğun girecek...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Ocak 2007 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tempolu geçen bütçe görüşmelerinin ardından TBMM yeni yıla yoğun bir çalışma programıyla girecek.

AKP Grubu Cumhurbaşkanlığı ve ardından genel seçimlerin yaklaşması nedeniyle TBMM Genel Kurul gündemine alınacak tasarı ve teklifleri Ocak ayının ikinci haftasından itibaren getirmeyi düşünüyor. Bu arada AB uyum çerçevesinde yer alan ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen iki yasa Genel Kurul gündemine inecek.

TBMM'de ocağın ikinci haftası gündemine şu konuları alacak: AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik ve 3 milletvekilinin Büyükşehir Belediye Kanunu, Belediye Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu, ve Mahalle İdare Birlikleri Konularında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi İçişleri Komisyonu'nda görüşülecek.

Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ve 6 Milletvekilinin verdiği Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretim Amaçlı Kullanılmasına ilişkin Kanunda Değişiklik Öngören teklif Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda ele alınacak.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda ise Gelir Vergisi Kanunu görüşülürken, AKP Tokat Milletvekili Mehmet Ergun Dağcıoğlu'nun Serbest Bölgeler Kanunun bir maddesinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin alt komisyon raporu gündeme alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber