Öğrenciler, oynadıkları oyunları kendileri geliştirecek

Yerli oyun geliştiricilerini çatısı altında toplayan TOGED, Ordu'da bir ortaokulda teknoloji sınıfı kuracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2016 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler, oynadıkları oyunları kendileri geliştirecek

Göksel Yıldırım

Yerli oyun geliştiricilerini çatısı altında toplayan Turkiye Oyun Gelistiricileri Dernegi (TOGED), sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Ordu'daki öğrencilere farklı bir dünyanın kapılarını açacak.

Ordu'nun Ikizce ilcesindeki Sehit Huseyin Akar Ortaokulu, TOGED'in katkılarıyla hem bir teknoloji sınıfına kavusacak hem de teknolojiyle ilgili egitim alacak. Ogrenciler, dernek tarafından saglanan 10 bilgisayarla kurulacak teknoloji sınıfında yazılım ve oyun gelistirmeyi ogrenecekler.

Program, okula bilgisayar bağışlanmasıyla sınırlı kalmayacak. Acılacak teknoloji sınıfı icin ozel bir egitim programı hazırlayan TOGED, oyun gelistirmek isteyen ogrencilerin gerek duyacagı bilgi ve becerileri kazandırmak yolunda ilk adımı bu egitimler aracılıgıyla atmayı amaclıyor.

Cocukların hayal gucunu ve analitik dusunme becerisini gelistirmeyi hedefleyen program cercevesinde ogrenciler ilkogretim yıllarından itibaren eglenceli oyunlarla programlama ogrenecekler. TOGED, ilk kez Sehit Huseyin Akar Ortaokulunda uygulanacak olan bu programın zamanla Turkiye'deki diger okullara da yaymayı hedefliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber