Batman'da ve Diyarbakır'da eğitime ara

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2007 15:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Batman'da 28 okulda eğitime 2 gün ara

Batman'da don olayı nedeniyle tesisatları zarar gören 28 ilköğretim okulu ve lisede eğitime 2 gün ara verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Batman merkezdeki diğer okullarda da incelemelerin sürdüğünü belirterek, don olayı nedeniyle tesisatları zarar gören diğer okulların da tatil edileceğini kaydetti. Don olayı nedeniyle Halk Eğitim Merkezindeki kurslar da 2 gün tatil edildi.


Kalorifer petekleri dondu, Diyarbakır'da 30 okul tatil edildi

Diyarbakır'da 30 okulda kalorifer petekleri ve su tesisatı donduğu gerekçesiyle eğitime 1 gün ara verildi.

Diyarbakır'da yaklaşık bir haftadan bu yana süren dondurucu soğuklar devam ederken, bayram tatili nedeniyle kapalı olan okullar da dondurucu soğuklardan nasibini aldı. Kent merkezindeki 30 okulda kalorifer petekleri ve su tesisatı dondu.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, dondurucu soğuklar nedeniyle okullarda oluşan hasarın giderilmesi için eğitime 1 gün ara verildiğini söyledi.

Tespit ettikleri 30 okulda, elektrik kesintisi yaşandığı, bu nedenle su tesisatı ve kalorifer peteklerinin donduğunu kaydeden Tekdemir, şöyle dedi:

''Öğrencilerimizin dondurucu soğukta ders yapmasına gönlümüz el vermedi. Belirlediğimiz 30 okulumuzda, kalorifer petekleri ve su tesisatı donmuş durumda. Bu hasarın giderilmesi için okullarda çalışmalara başlandı. Don ve buzlanmaya karşı önlem almaları için okulları uyarmıştık. Bu uyarılarımızı dikkate almayan bazı okul yöneticileri hakkında işlem başlatacağız. Bazı okul yöneticileri ise bayram tatilinde okula gidip dondurucu soğuklara karşı önlemlerini almış. O okullarda bir sorun yok.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber