Tüketici, 'market ne kar ediyor' görsün

Gümrük Bakanı Tüfenkci gıdadaki künye itirazlarını değerlendirirken "Parayı kim daha fazla kazanıyor, şeffaf olarak herkes bilsin" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Ekim 2016 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Tüketici, 'market ne kar ediyor' görsün

Miray ÇiMEN

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci gıda ürünlerinde kullanılması zorunlu hale getirilen künye uygulaması konusunda yapılan itirazları değerlendirdi. Tüfenkci, "Madem bu kadar kar ediyorlar görünsünler. Tüketiciler market ne kadar kar ediyor görsün. Parayı kim daha fazla kazanıyor şeffaf olarak herkes bilsin" dedi. Bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Bakan Tüfenkci, Gıda Komitesi'nin yeni yapısının sorulması üzerine, "Genelde Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek koordine edecek. Erken uyarı sistemi gibi. Ama yasal düzenlemeleri bizim bakanlık yapacak. Hal Yasası gibi. Bu yasa ile ilgili çalışıyoruz" dedi.

SOĞUK HAVA DEPOLARI

Soğuk hava depolarının kurulması, sebze meyvelerin fire oranlarının düşürülmesi gibi konularla ilgili olduğunu ifade eden Tüfenkci, "Bunu derken sadece sebze meyve akla gelmiyor kuru bakliyat falan da var, buğday var, lisanslı depoculuk var, ürün lisans borsası var, özellikle fiyatlara müdahilde perakende sektöründe bunlara ne yapılabilir çalışıyoruz" diye konuştu.

Her şey şeffaf olarak bilinsin

Üreticiyle tüketici arasındaki zincirde yüksek fiyat artışının önlenmesi amacıyla yaş sebze ve meyvede künye zorunluluğu getiren tebliğ hakkında perakende sektörünün itirazları sorulan Tüfenkci, "Biz istiyoruz ki madem bu kadar kar ediyorlar görünsünler. Tüketiciler, markete gittiğinde bu adam ne kadar kar ettiğini görsün. Parayı kim daha fazla kazanıyor herkes şeffaf olarak bilsin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber