Ölen annenin maaşını çeken kişiye ve muhtara 7.5 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu'nun Küre ilçesinde ölen annesinin maaşını 4 yıl boyunca çeken kişiye ve sahte evrak düzenleyen muhtara 25 bin YTL adli para ve toplam 7.5 yıl hapis cezası verildi.

İnebolu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Ahmet K. ile muhtar İdris K. ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, daha önce savunmaları alınan sanıklar Ahmet K. ile İdris K'yi 3'er yıl 9'ar ay hapis ve 12 bin 500'er YTL ağır para cezasına çarptırdı.

Sanıkların, ayrıca, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünden haksız yere çekilen 18 bin 808 YTL'yi yasal faizi ile birlikte geri ödemeleri kararlaştırıldı.

?BU PARAYI ÖDEYEMEM?

Küre'nin Çaybükü Köyü'nde çiftçilikle geçinen evli ve 9 çocuk babası Ahmet K, yaptığı açıklamada, muhtarın teklifi üzerine böyle bir işe giriştiğini öne sürdü.

Ahmet K, ?Maaşı aldıktan sonra yarısını götürüp muhtara verdim. Kalanını da çocuklarım için harcadım. Köyde olay yayılınca muhtara 'Artık bu işi bırakalım' dedim. Ben köyde çiftçilik yaparak geçinmeye çalışıyorum. Başka hiçbir gelirim olmadığından bu parayı ödeyecek gücüm yok. Mahkemenin kararını temyize göndereceğim? dedi.

Muhtar İdris K. ise Kezban K'nin öldüğü tarihte İstanbul'da bulunduğunu belirterek, ?4 ay sonra köye geldim. Yerime bakan aza arkadaş ölümü nüfusa bildirmeyi unutmuş. Ben daha sonra öğrenince nüfusa bildirdim? diye konuştu.

Kezban K'nin oğlu Ahmet K, ölümünden önce verdiği vekaletname ile annesinin maaşını bankadan çekmeye devam etmişti. Köy muhtarı İdris K'den annesinin hayatta olduğuna dair aldığı belge ile her üç ayda bir Ziraat Bankası Küre Şubesine giderek ölen annesinin maaşını 4 yıl boyunca çeken Ahmet K, bu süre içerisinde bankadan 18 bin 808 YTL almıştı.

Bir vatandaşın, Ahmet K'nin ölen annesinin maaşını aldığı yönünde İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi vermesi üzerine, bu şikayetten haberdar olan muhtar İdris K, Küre Nüfus Müdürlüğüne Kezban K'nin ölümünü 10 Nisan 2005 olarak bildirmişti.

Kezban K'nin ölüm tarihinin 9 Eylül 2001 olarak yazılı olduğu mezar taşı değiştirilmiş, İnebolu'daki bir mermerciye yaptırıldığı belirlenen yeni mezar taşına Kezban K'nin ölüm tarihi 10 Nisan 2005 olarak yazdırılmıştı.

Kezban K'nin ölümünün nüfus kayıtlarına işlenmesinin ardından yaşlı kadına Emekli Sandığından bağlanan maaş kesilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber