PKK'nın bombacısı 'uyuyan hücre' çıktı

Adana'da PKK terör örgütü adına bombalı eylem hazırlığı yaparken yakalanan üniversite öğrencisi İhsan O.'nun, 'uyuyan hücre' olduğu ortaya çıktı. İhsan O.'nun bu güne kadar hiçbir suça karışmadığı, poliste parmak izinin bile olmadığı belirlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ekim 2016 18:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
PKK'nın bombacısı 'uyuyan hücre' çıktı

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlüklerine bağlı ekipler, Kobani'de eğitim alıp, Adana'ya gelen Dicle Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği 1'inci sınıf öğrencisi İhsan O. ile Ova Mahallesi'nde hurdacılık yapan Mahmut B.'nin polis merkezleri çevresinde dolaşmalarından şüphelenerek takibe aldı. Bomba yüklü araçlarla Adana Havalimanı, Ceyhan Kaymakamlığı, Adliye binası ve karakollara yönelik eş zamanlı kanlı eylem planladıkları belirlenen İhsan O., Mahmut B., A.B., Ö.B. ile A.B., el yapımı patlayıcıyı hazırlarken düzenlenen operasyonla suçüstü yakalandı. Hurdacıda yapılan aramalarda, 21 kilo TNT, 1 kilo C4 ve 2 el bombası, bir silah, 7 ateşleme fünyesi ile 7 kapsül ele geçirildi.

  • Bomba talimatnamesi
  • Tutuklanan İhsan O.'nun üzerinde ise Kürtçe ve Türkçe olarak hazırlanmış, bombanın nasıl yapılacağını anlatan talimat ele geçirildi. Talimatlarda, bombanın etkisini artırmak için içerisine koyulabilecek malzemeler, ateşleme için kullanılacak pil ve uzaktan kumandanın nasıl çalıştırılacağının ayrıntılı olarak anlatıldığı ortaya çıktı. Talimatnamede, "Eğer zamanlama kısa süreli olacaksa, kısa pil ya da kalem pil kullanılmalı. Süre uzun ise batarya uzun ömürlü olmalı. Zamanlama kullanılacak bataryanın kalitesine göre değişir" uyarısında bulunulduğu anlaşıldı.
Uyuyan hücre

Kobani'de uzun süre bomba yapım eğitimi alan İhsan O.'nun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda eylem talimatını örgütün üst düzey yöneticilerinden aldığını ancak şeklinin kendisinin belirlediğini ifade ettiği öğrenildi.

Eylemin ses getirebilmesi için eş zamanlı yapmayı planladığını ifade eden İhsan O.'nun, bu güne kadar hiç bir suça karışmış olmaması da dikkat çekti. Örgütün 'uyuyan hücresi' olduğu anlaşılan İhsan O.'nun bu durumu nedeniyle rahat hareket ettiği anlaşıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber