Siyasi ayak mutlaka ortaya çıkarılmalı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, FETÖ'nün farklı ayaklarının ortaya çıkarıldığını anımsatarak 'Siyasi ayağı mutlaka ortaya çıkarılmalı. Bundan özenle kaçınılıyor' dediği ifade edildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Ekim 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siyasi ayak mutlaka ortaya çıkarılmalı

Meriç Tafolar | Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin MYK toplantısına başkanlık etti. CHP liderinin, cenazeye katılacak olmasından dolayı beklenenden kısa süren toplantıda OHAL'in uzatılması, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşananlar, cezaevlerinden gelen işkence ve kötü muamele iddiaları ile Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı.

45 dakika süren toplantıda Kılıçdaroğlu'nun OHAL'in uzatılması kararını doğru bulmadığını vurguladığı, "3 aylığına OHAL'in yeniden uzatılması doğru olmamıştır. OHAL'in bir an önce sonlandırılması gerekiyor" dediği belirtildi.

'Açığa çıkarılmalı'

Ak Parti'nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkarmaya yönelik bazı çekinceleri olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu'nun, "Siyasi ayağı mutlaka çıkarılmalı. AKP, bundan özenle imtina ediyor, kaçıyor. Bu örgüt toplumun tüm kesimlerine girmiş. Emniyette varlar, adliyede varlar, sağlıkta varlar, eğitimde varlar, camide varlar, bu işin siyasi ayağı olmadan bu iş olmaz. Siyasi ayağı mutlaka açığa çıkarılmalı" ifadesini kullandığı belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun, OHAL'in uzatılma sebebinin de siyasi ayağın ortaya çıkarılmaması olduğunu savunduğu kaydedildi.

Kılıçdaroğlu'nun cezaevlerinden ve gözaltı merkezlerinden kötü muamele ve işkence iddialarının geldiğini belirterek, "Bu iddialar, mutlaka araştırılmalı. Bunun iddiası bile Türkiye'nin itibarını sarsar. Mutlaka araştırılmalı ve sorgulanmalıdır" dediği ifade edildi. Parti örgütlerine, gençlik ve kadın kolu başkanlarına 15 Temmuz darbe girişiminin ardından mağdurların yalnız bırakılmamasına yönelik talimat verdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu'nun, "Zaman geçtikçe kurunun yanında yaşın yandığı örnekler artıyor. Bulunduğu ilçede başka okul olmadığı için çocuğunu cemaatin okuluna gönderenler açığa alınıyor, Bank Asya'da hesap açanlar sorgulanıyor. Bu süreçte giderek artış yaşanıyor" dediği kaydedildi.

'Kabul edilemez'

Toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı yürütülen mücadele ve olası Musul operasyonu nedeniyle gerilen Ankara-Bağdat ilişkilerine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Yılmaz'ın Irak parlamentosundan Türk askeri için alınan kararın kabul edilemez olduğunu belirttiği, ancak alınan bu kararda Ak Parti iktidarının bölgedeki dengeleri dikkate almadan attığı adımların da etkili olduğunu vurguladığı kaydedildi. Yılmaz'ın alınan kararı Irak'taki Şii çoğunluğun Ankara'nın "mezhepçi" söylemi nedeniyle rahatsız olduğu biçiminde yorumlamak gerektiğini anlattığı ifade edildi.

Cenazeye katıldı

MYK toplantısını erken bitiren Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Şahin'in Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine katıldı. Törene; Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Şahin'in ailesi, TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, CHP Ankara İl Başkanı Keskin katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber