Yurtta tecavüz skandalı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Ocak 2007 07:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tunceli'de yatılı okulda yaşanan tecavüz şoku sürerken, sokak çocuklarının rehabilitasyonundan sonra meslek edinmeleri için barındırıldıkları İstanbul'daki Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde de tecavüz şoku yaşandı. 40 çocuğun kaldığı merkezde 2 erkek öğrenci, bir erkek öğrenciye banyoda tecavüz etti. Biri ise kapıyı tutarak, mağdur çocuğun kaçmasını önledi. Olay, tecavüze uğrayan 16 yaşındaki T.K.'nin yaşadıklarını merkezin müdürüne anlatmasıyla ortaya çıktı. Düzenlenen tutanakla tecavüz iddiası Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na bildirildi. Üsküdar Çocuk Şubesi'nce savcının talimatıyla çocuk ve gençlik merkezindeki olaylara karışan 3 kişi ve tecavüze uğrayan T.K. ifadeleri alınmak üzere adliyeye getirildi. Kadıköy Adliyesi'nde çıkarıldıkları mahkeme tarafından tecavüz suçlamasıyla 16 yaşındaki U.P., 17 yaşındaki U.T. tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'nde çocuk suçluların tutulduğu F Koğuşu'na konuldu. 17 yaşındaki M.C. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tecavüze uğrayan T.K. ise yaklaşık 3 hafta önce kent merkezine uzakta olan başka bir çocuk ve gençlik merkezine gönderildi.

UNUTMAK İSTİYORUM

Acı ve korkunun birbirine karıştığı gözlerle muhabirimize yaşadıklarını anlatan T.K. gözyaşları içine akarken, elleri tirtir titriyordu. T.K. ?Sokaklarda tehlikenin göbeğindeyiz. ?Devlet yurtlarında güvendeyiz' derken sokakta yaşamadığım kâbusu burada yaşadım. Artık her şeyi unutmak istiyorum? dedi.

TEHDİT ETMİŞLER

T.K. ?Bu olayı 4-5 defa yaptılar. Onların elinden kurtulunca yaşadıklarımı müdüre anlattım. Artık dayanılacak gibi değildi. Tehditlerine boyun eğmedim. ?Öldürürlerse öldürsünler, böyle yaşamak istemiyorum' dedim. Onların elinden kurtulunca durumu müdürümüze anlattım.?

Arkadaşlarının yaşadıklarını öğrenmesinden de korkan T.K. ?Sonra diğer çocuklar öğrenirse, bana nasıl bakarlardı. Biz Adanalıyız. Annem ve babam ayrıldılar. 3 kardeş ayrı ayrı yerlere savrulduk. Bir kardeşim Mersin devlet yurdunda, bir kardeşim İstanbul Kartal'da bir yuvada. Ben de Kadıköy'deydim. 13 yaşında devlet yurduna verdiler bizi. Tek sığınamızdı devlet yurtları. Buradaki gönüllü anneler, annelerimiz oldu. Arkadaşlarımız kardeşimiz, ağabeyimiz?dedi.

İstanbul Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Seyman olayı doğrulayarak, ?Bu olayda kurum kurallara uygun olarak adli süreci derhal başlattı. Yargının kararı yerine getirilerek, tecavüz eden çocuklar tutuklanarak, cezaevine konuldu? dedi.

MÜDÜR DAHA ÖNCE SUÇLANMIŞTI

Tecavüz olayının yaşandığı, SHÇEK'e bağlı Kadıköy'deki Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi 1998 yılında açılmıştı. Merkezin müdürü Hakan Albayrak ?porno yayın ve taciz' iddialarıyla gündeme gelmiş ancak yargılanmasının ardından beraat etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber