'HSYK seçiminde ByLock kullandılar'

HSYK Genel Kurulu'nun, 66 hakim ve savcıyı meslekten ihraç kararı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Ekim 2016 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'HSYK seçiminde ByLock kullandılar'

TÜRKER KARAPINAR

Kararda, silahlı terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen hakim ve savcılar yönünden başlatılan adli soruşturma kapsamında 2 bin 419 hakim ve savcının tutuklu bulunduğu, haklarında yakalama emri düzenlenen 177 kişi hakkında yakalama emirlerinin infazı için çalışmaların devam ettiği, 760 kişinin adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldığı bilgisine yer verildi.

FETÖ'nün faaliyetlerinin, 2014'teki HSYK seçimi sürecinde devam ettiği, bu kapsamda örgüt mensuplarının deşifre olmayı göze alarak, tüm il ve ilçeleri kapsayan adliye, ev ziyaretleri ve yemek organizasyonları düzenledikleri, örgüt mensubu olmayan hakim ve savcıları ise hediyeler alarak etkilemeye çalıştıkları belirtilen kararda, süreç boyunca "ByLock"haberleşme programı üzerinden örgüt içi iletişimin sağlandığı ifadelerine yer verildi.

Seçim sürecinde sözde bağımsız adayların bir kısmının seçim gezilerini birlikte gerçekleştirdikleri, nitekim seçim sonuçları açıklandığında sözde bağımsız adayların 4495-5312 oy bandında ART arda sıralandığı kaydedilen kararda, seçime tek liste giren YARSAV derneğinin HSYK üye adayları 886-2078 oy alırken, gerçekte örgütün adayı olanların oy bandında olacak şekilde beş binin üzerinde oy aldığı kaydedildi.

Kararda, HSYK seçimleri öncesinde mesleğe kabulleri Resmi gazete'de yayımlanmayan hakim ve savcıların HSYK'ya giderek mesleğe kabullerinin yapıldığına ilişkin belgeleri aldıkları, bu belgeleri Yüksek Seçim Kurulu'na vererek, seçimde oy kullanmak için başvurdukları, seçimi çok az bir farkla kaybeden ve bu hilenin fark edilmemesi halinde seçimi kazanacakları muhakkak olan örgüt üyelerinin planlarının, YSK tarafından HSYK'ya yapılan ihbar sonrasında bozulduğu anlatıldı.

Kaynak: Üst düzey ByLock kullanmadı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bazı bakan ve milletvekillerinin ByLock programı kullandığına ilişkin iddiaları, "hedef saptırma" olarak nitelendirdi. Bu iddiaların somut delillere dayandırılması gerektiğine işaret eden Kaynak, ByLock'un, FETÖ'nün üst düzey mensuplarının kullandığı bir haberleşme sistemi olmadığını da sözlerine ekledi. Kaynak, "Şu anda yurtdışına kaçan, mahrem grup diye tarif edilen, yani örgüt liderine yakın çeşitli isimler var. İddia olduğu için söylüyorum, Mustafa Özcan. Bunlarla ilgili herhangi bir ByLock kaydı yok. Niye? Bunların özel haberleşmesi var" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber