Eker: Başika Türkiye'nin Beka meselesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Başika krizine ilişkin, "Türkiye'siz süreç isteniyor. Buna asla müsaade etmeyiz. Türkiye herkesten çok burada olmayı hak ediyor" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Ekim 2016 02:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eker: Başika Türkiye'nin Beka meselesi

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, FETÖ'ye karşı mücadeleye yönelik operasyonlardan ve Irak'ın Musul kentindeki Başika kampında yaşanılan son gelişmeleri değerlendirdi. "FETÖ'nün kalkışması darbe değil, çökertme girişimiydi" diyen Eker, "Türkiye'yi uluslararası müdahaleye açık hale getirmeyi hedeflediler" dedi.

ŞER ODAKLARININ MAŞASI

Eker, FETÖ'nün uluslararası birtakım komploların, kumpasların ve şer odakların maşası olduğunu belirterek, "Yıllar boyu Genelkurmay Başkanı dinleniyorsa bu kimin işine yarar, kime hizmet etmektir? Bunlar haindir" diye konuştu.

ABD GEREĞİNİ DERHAL YAPMALI

"Gülen'in iade süreci için ABD'li muhattaplarımıza herşeyi gönderdik" diyen Eker şöyle devam etti: İki ülke arasında "Suçluların İadesi Anlaşması var. Türkiye de, bugüne kadar ABD'nin taleplerini, anlaşmaya sadık kalarak hep yerine getirmiş. Biz de, dost ve müttefik ABD'den, anlaşmanın hükümlerinin yerine getirilmesini ve Gülen'i iade etmesini bekliyoruz.

Türkiye'siz süreç isteniyor

Eker, Başika konusunda Irak'la yaşanan gerilim için şunları kaydetti: Türkiye'nin oraya bigane kalması, sırtını dönmesi mümkün değildir. Türkiye, herkesten fazla burada bulunmayı hak ediyor. Bu süreçte Türkiye orada olmasın isteniyor.

Bu Türkiye'nin beka sorunudur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber