Cumhurbaşkanı Sezer'in zor anı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Ocak 2007 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Sezer'in ilgisi nedeniyle gündeme gelen Kanaltürk gecesinde sanatçı Emel Sayın, konukların 'soğukluğu' karşısında zor anlar yaşadı. Sayın tüm ısrarlarına rağmen, 'Çile bülbülüm çile' şarkısının nakaratında 'Allah' dedirtmeyi başaramadı.

Yedi yıla yaklaşan görevi süresince resmi törenler dışında hemen hiçbir etkinliğe katılmayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer dört saat boyunca kalıp izlediği için gündeme gelen Kanaltürk gecesi, şimdi de Emel Sayın'ın verdiği konser nedeniyle kulislerde konuşuluyor.

Kanalın sahibi Tuncay Özkan'ın sunuş konuşmasıyla başlayan gecede sanatçı Erol Evgin, "Mustafa Kemal'i gördüm düşümde" isimli bir gösteri sundu. Gece Emel Sayın'ın konseriyle devam etti. Sayın, konserine, "Çok özel bir gecede olduğumuzu biliyorum. Bunun bilincindeyim. Her zamankinden çok farklı bir enerji olduğunu hissediyorum, görüyorum. Elle tutulacak kadar yüksek pozitif bir enerji var" sözleriyle başladı. Fakat konserin ilerleyen dakikalarında Emel Sayın, şarkılarında kendisine eşlik etmeyen Cumhurbaşkanı Sezer ve diğer konuklar nedeniyle ciddi biçimde gerildi. Ünlü bestekar Sadettin Kaynak'ın 'Çile bülbülüm' şarkısını okuyacağını belirten Emel Sayın bir de hatırlatma yaptı: "Çile bülbülüm çile şarkısı okunurken bir kural vardır. Hep birlikte 'Allah' deriz."

BAYKAL SADECE 'LAH' DEMİŞ

Sayın, gecede bulunan CHP lideri Deniz Baykal'la bu şarkıyla ilgili olarak yaşadığı ilginç bir anısını da anlattı: "Açıkhava'da bir konser vardı. Bu şarkıyı söylerken Deniz bey gecikti ve sadece 'lah' diyebildi. Ben de onu yakaladım. Sonra düzelttik."

Bu anekdotun ardından şarkısına başlayıp nakarat sırasında 'Allah' denilmesini bekleyen Sayın büyük şoka uğradı. Konuklarından büyük bir bölümünden hiç ses çıkmadı. Sayın, bir an dona kaldı, salonda da hafif gülüşmeler oldu. Kendini toparlayan Sayın, "Size soruyorum. Söylediniz mi Deniz bey. Göremiyorum. Tabii ki inanıyorum size. Mutlaka söylediniz. Işıklardan göremedim. Kimseyi duyamadım. Bu provaydı zaten. Birincisinde hep böyle olur. Şimdi daha güzel olacak öyle değil mi" sözleriyle durumu kurtarmaya çalıştı.

DÖRT KEZ RİCA ETTİ

Sayın tam dört kez 'Allah' denilmesi ricasında bulundu. İkinci deneme yine tatmin edici değildi. Deniz Bayal'ın, ağzından 'Allah' kelimesi çıktı ancak Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer yine suskun kaldılar. Sezer'e "Allah dediniz mi efendim" diye sordu. Sezer ise zoraki bir biçimde 'Evet' anlamında başını salladı. Sayın bu arada sadece Hürriyet yazarı Bekir Coşkun'u eşlik ederken görebildiğini ifade ederken, Hulki Cevizoğlu'na arayarak, "Hulki beyi göremiyorum, siz katılıyor musunuz" diye sordu.

KANALDAN YARDIM İSTEDİ

Sayın, üçüncü deneme öncesinde bir kanal yöneticisinden yardım istemek zorunda kaldı. Sayın, "Ne yapmak lazım. Kanaltürk için hep birlikte Allah diyelim mi" sözleriyle de konukları motive etmeye çalıştı. Ancak bu denemede de Sezer, 'Allah' denileceği sırada sadece başını hafifçe öne eğmekle yetinirken eşi Semra Sezer tepkisiz kaldı.

'Komünist Ruslara 'Allah' dedirttim'

Emel Sayın yıllar önce Moskova'da verdiği bir konser sırasında yaşadığı anısnı şöyle anlatmıştı: "Çile bülbülüm çile'yi ben burada okurum dedim. Son şarkı olarak onu okudum ve komünist Ruslara Allah dedirttim.?

Kanaltürk televizyonunun gecesinde sahneye çıkan Emel Sayın, Cumhurbaşkanı Sezer'in baş konuk olduğu protokol masasına Çile Bülbülüm şarkısının "Allah" nakaratını söyletemedi. Baykal üçüncü ricada tekrara katıldı.

İşte protokolün köşeye sıkıştığı ve soğuk terler döktüğü o an:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber